Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η DS σχεδιάζει το μελλοντικό κορυφαίο μοντέλο της

Ελλάδα 8:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η DS σχεδιάζει το μελλοντικό κορυφαίο μοντέλο της

ΝΕΑ

Η DS σχεδιάζει το μελλοντικό κορυφαίο μοντέλο της

ΝΕΑ

H υπο-μπράντα της Citroen, DS, έχει στόχο την διαφοροποίησή της από τις υπόλοιπες εταιρείες του Γκρουπ, μεταμορφώνοντας τα μοντέλα της, κυρίως στον σχεδιαστικό τομέα, αλλά και σε ότι αφορά το επίπεδο εξοπλισμού και την έντονη αίσθηση της premium κατασκευής. Και παρά το γεγονός ότι λάνσαρε στην αγορά τo DS7 Crossback και από το 2019 το DS3 Crossback, εν τούτοις αυτό που λείπει από τη γκάμα είναι ένα μεγάλων διαστάσεων μοντέλο, το οποίο θα αποτελεί και τη ναυαρχίδα της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες που μας έρχονται γαλλικά μέσα, η DS βρίσκεται σε διαδικασία έρευνας σχετικά  με το νέο μοντέλο, που ίσως φέρει τον κωδικό «DS 8» και αναμένεται να σταθεί απέναντι στο γερμανικό κατεστημένο των BMW Σειράς 5, Audi A6 και Mercedes E-Class. H ειδοποιός διαφορά του νέου DS θα είναι το ριζοσπαστικής σχεδίασης αμάξωμα, που σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό, δεν θα ακολουθεί την κλασσική σεντάν  λογική, αλλά αυτή του χάτσμπακ, όντας πιο πρακτικό.

2012-citroen-numero-9-concept (1)-chariatis-530

Όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Αντιπρόεδρος της DS, Eric Apode, το εν λόγω μοντέλο έχει πάρει ήδη την έγκριση του Δ.Σ. της εταιρείας,  προσθέτοντας ότι το αυτοκίνητο, για να μην ακολουθήσει τα τετριμμένα, θα έχει έναν «εκπληκτικό» και «διαφορετικό» σχεδιασμό, ιδίως στο πίσω τμήμα. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το DS 8 θα βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 και θα δανείζεται πολλά στοιχεία από πρωτότυπο Numero 9. Την κίνηση του γαλλικού μοντέλου θα αναλάβει μία σειρά κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και μία plug-in υβριδική έκδοση.

Advertisement

2012-citroen-numero-9-concept (2)-chariatis-640