Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Citroen θα παρουσιάσει ένα μεγάλο Sedan το 2021

Ελλάδα 1:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Citroen θα παρουσιάσει ένα μεγάλο Sedan το 2021

ΝΕΑ

Η Citroen θα παρουσιάσει ένα μεγάλο Sedan το 2021

ΝΕΑ

Οι μηχανικοί της Citroen εργάζονται, πάνω σε ένα νέο project, που αφορά ένα ολοκαίνουριο μεγάλο sedan το οποίο θα είναι το κορυφαίο της γκάμας της. Αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2021.

Advertisement
Advertisement

 

Την αποκάλυψη για το μελλοντικό κορυφαίο μοντέλο έκανε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στην Σαγκάη, η διευθύνουσα σύμβουλος της Citroen, Linda Jackson. Μάλιστα δήλωσε ότι η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί και πρέπει να κατασκευάσει ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

«Για να έχουμε κύρος ως παγκόσμια μάρκα, πρέπει να έχουμε μια γκάμα οχημάτων που να καλύπτουν τις κατηγορίες των: Μικρών, μεσαίων, SUV αλλά και μεγάλων αυτοκινήτων», δήλωσε η κα Jackson και πρόσθεσε: «Η Citroen έχει την ίδια αξιοπιστία, το κύρος αλλά και την ιστορία με οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή για να έχει ένα μεγάλο αυτοκίνητο. Απλά δεν θα το κάνουμε με τον παραδοσιακό τρόπο. Θα έχουμε ένα. Υπάρχει η αγορά για αυτό, και θα βγει σε δύο χρόνια».

Το νέο μεγάλο Citroen θα έχει το πάτωμα «EMP» του Ομίλου PSA που χρησιμοποιούν: η  Opel για το Grandland Χ και η Peugeot για το 508. Η πλατφόρμα υποστηρίζει plug-in υβριδικούς αλλά και κινητήρες εσωτερικής καύσης. Φυσικά η Citroen δεν μένει εκεί και δουλεύει, πάνω και σε μία έκδοση της πλατφόρμας EMP, η οποία θα υποστηρίζει επίσης όλα τα συστήματα κίνησης, με ηλεκτρισμό.

Advertisement

Από πληροφορίες συμπεραίνουμε πως το νέο sedan θα προσφερθεί και ως ηλεκτρικό (ετοιμάζεται μία ηλεκτρική έκδοση του van Vivaro για το 2021, οπότε θα βασιστεί πάνω του).

Για τον σχεδιασμό του αυτοκινήτου, η Citroen θα εμπνευστεί το concept Cxprience, που αποκαλύφθηκε το 2016, οπότε είναι πιθανόν η να υιοθετήσει ένα design με πέντε πόρτες.

Advertisement