Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Citroen ετοιμάζει μικρό SUV coupe (+video)

Ελλάδα 0:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Citroen ετοιμάζει μικρό SUV coupe (+video)

ΝΕΑ

Η Citroen ετοιμάζει μικρό SUV coupe (+video)

ΝΕΑ

Η Citroën παρουσίασε το πρωτότυπο Basalt Vision το οποίο δείχνει να είναι μια coupe εκδοχή του νέου C3 Aircross και προορίζεται για αγορές του λεγόμενου αναπτυσσόμενου κόσμου.

Advertisement
Advertisement

Όπως είναι γνωστό, η Citroën έχει επενδύσει σημαντικά στα crossover/SUV μοντέλα της και αυτό δεν ισχύει μόνο για την ευρωπαϊκή αγορά. Το ίδιο πράττει και σε αυτές άλλων ηπείρων στις οποίες πωλούνται τα αυτοκίνητά της.

Η γαλλική εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα το πρωτότυπο Basalt Vision από το όποιο θα προέλθει το ομώνυμο νέο μοντέλο της (σημ.: Basalt) το οποίο προορίζεται τόσο για τη βραζιλιάνικη όσο και την ινδική αγορά.

Είναι η πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες όπου υιοθετεί ένα πλήρες όνομα για νέο όχημά της και δεν χρησιμοποίησε την πρακτική του γραμματαριθμητικού χαρακτηρισμού του.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε σε συνεργασία των Γάλλων με ομολόγους τους τόσο στη νοτιοαμερικανική όσο και στην ασιατική χώρα και η αισθητική του διαθέτει στοιχεία που να ικανοποιούν και τα δεδομένα των υποψήφιων αγοραστών σε αυτές, πέραν των στοιχείων που το προσδιορίζουν αμέσως ως ένα μοντέλο της εταιρείας.

Όπως έγινε γνωστό, το καινούργιο μοντέλο θα μπει σε διαδικασία παραγωγής μετά το καλοκαίρι. Το Basalt βασίζεται στην πλατφόρμα Smart Car η οποία είναι μια μετεξέλιξη της CMP (και e-CMP). Αυτή είναι προσαρμοσμένη στα δεδομένα και στις απαιτήσεις των αγοραστών στις συγκεκριμένες χώρες αναφορικά με τη ρύθμιση της ανάρτησης και την άνεση.

Το Citroën δεν ανακοίνωσε στοιχεία σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και στις επιδόσεις του Basalt, κάτι που αναμένεται να γίνει αργότερα, εντός της χρονιάς. Βάσει εκτιμήσεων, αναφέρεται ότι αρχικά θα διατίθεται με τον 1.2 PureTech των 110 ίππων, ενώ υπάρχει φημολογία πως το 2025 θα παρουσιαστεί και η αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή του η οποία θα βασίζεται στο νέο e-C3.