Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Η Citroen αποκαλύπτει το ηλεκτρικό e-SpaceTourer

Ελλάδα 7:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Citroen αποκαλύπτει το ηλεκτρικό e-SpaceTourer

Fleet Cars

Η Citroen αποκαλύπτει το ηλεκτρικό e-SpaceTourer

Fleet Cars

Για όσους επιθυμούν την οικολογική οδήγηση και τους άπλετους εσωτερικούς χώρους, η Citroen παρουσιάζει το αμιγώς ηλεκτροκίνητο e-SpaceTourer.

Advertisement
Advertisement

Το e-SpaceTourer αποτελεί το πρώτο EV πολυμορφικό μοντέλο της γαλλικής φίρμας και χρησιμοποιεί την ίδια αρχιτεκτονική EMP2 της έκδοσης με τα θερμικά σύνολα. Κάτω από το εμπρός καπό βρίσκεται ένας ηλεκτρικός κινητήρας ισχύος 136 ίππων και 260 Nm ροπής, ο οποίος παίρνει ενέργεια από μία μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας είτε 50kWh, είτε 75kWh, τοποθετημένη στο πάτωμα.

Ο οδηγός του Citroen e-SpaceTourer έχει την επιλογή τριών οδηγικών προγραμμάτων (Eco, Normal και Power), τα οποία αλλάζουν και την διαθέσιμη ισχύ. Στη λειτουργία Eco το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 82 ίππους και 190 Nm ροπής με σκοπό την βελτίωση της ενεργειακής κατανάλωσης, μειώνοντας την απόδοση του κλιματισμού, στη Normal η διαθέσιμη ισχύς περιορίζεται στους 109 ίππους και 210 Nm ροπής, ενώ η Power υπόσχεται τις καλύτερες επιδόσεις. Σε ότι αφορά την αυτονομία, η έκδοση με την μπαταρία των 50kWh και βάση μετρήσεων WLTP, φτάνει τα 230 km, ενώ στην περίπτωση της μεγαλύτερης των 75kWh αυξάνονται στα 330 km. Για πλήρη φόρτιση και μέσω wallbox 7,4kW, η έκδοση των 50kWh χρειάζεται λιγότερο από οκτώ ώρες ενώ, ενώ σε ταχυφορτιστη 100kW, για ποσοστό 80% χρειάζονται περίπου 30 λεπτά.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό δεν έχει αλλάξει κάτι δραματικά, με το Citroen e-SpaceTourer να διατίθεται σε τρία μήκη αμαξώματος (Χ, Μ, XL) ως 5θέσια, 7θέσια ή 8θέσια, ενώ η επαγγελματική ως 5θέσια ή 9θέσια. Όλα διαθέτουν κεντρική οθόνη επτά ιντσών με νέα γραφικά και πλουσιότερο επίπεδο πληροφόρησης, καθώς και σύστημα προθέρμανσης.