Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Byton διέρρευσε λεπτομέρειες για το επερχόμενο crossover

Ελλάδα 17:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Byton διέρρευσε λεπτομέρειες για το επερχόμενο crossover

ΝΕΑ

Η Byton διέρρευσε λεπτομέρειες για το επερχόμενο crossover

ΝΕΑ

Ξεκινώντας από την 7η Ιανουαρίου, στην έκθεση Consumer Electronics Show (CES), το όχημα ελεύθερου χρόνου της Byton περιγράφεται ως ένα “έξυπνο διαισθητικό όχημα” το οποίο έχει σχεδιαστεί για την “επόμενη εποχή μιας πραγματικά κοινής, έξυπνης κινητικότητας και αυτόνομης οδήγησης”.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Οι εικόνες teaser όντως δεν αποκαλύπτουν πολλά, αλλά η εταιρεία λέει ότι το crossover θα έχει μονάδες φωτισμού LED και ένα σύστημα πρόσβασης το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να αναγνωρίσει τον οδηγό και να ξεκλειδώσει τις πόρτες.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας για την τεχνολογία, το αυτοκίνητο θα έχει μια μεγάλη οθόνη “Shared Experience Display” που θα καλύπτει το πλάτος του ταμπλό. Η οθόνη μπορεί να χωριστεί σε πολλές διαφορετικές ενότητες και μπορεί να εμφανίσει τα πάντα, από τις οδηγίες σε άτομα στη λίστα επαφών σας μέχρι σημαντικές λειτουργίες του οχήματος.

BYTON-teaser-tsiro-640

Η Byton αναφέρει πως το crossover θα έχει τεχνολογία αναγνώρισης φωνής, χειριστήρια αφής και βιομετρική αναγνώριση. Θα υπάρχουν επίσης αισθητήρες “Air Touch” οι οποίοι θα επιτρέπουν στους επιβάτες να ελέγχουν την προβολή Shared Experience με χειρονομίες.

Advertisement

BYTON-teaser-inter-tsiro-640

Το crossover υιοθετεί ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και οι αναφορές δείχνουν ότι θα έχει μια εμβέλεια περίπου 500 km. Το crossover θα κατασκευαστεί στην Κίνα και πρόκειται να κυκλοφορήσει πρώτα εκεί το 2019. Ένα χρόνο αργότερα, θα διατεθεί τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μετά την κυκλοφορία του, η Byton σχεδιάζει να προσφέρει ένα sedan και ένα MPV. Και τα δύο θα βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα που υποστηρίζει και το crossover.

Advertisement