Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BMW βάζει τέλος στα σενάρια για Μ1

Ελλάδα 10:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η BMW βάζει τέλος στα σενάρια για Μ1

ΝΕΑ

Η BMW βάζει τέλος στα σενάρια για Μ1

ΝΕΑ

Η νέα Σειρά 1 της BMW δεν θα μπει στο παιχνίδι των hyper hot-hatch καθώς επίσημες πηγές αποκλείουν την εξέλιξη μιας σκληροπυρηνικής M1.

Advertisement
Advertisement

Παρά τη δεδομένη αντιπαλότητα των γερμανικών εταιριών κύρους φαίνεται πως η BMW δεν έχει καμία πρόθεση να προκαλέσει την νέα Mercedes-AMG A45 ή το Audi RS3 καθώς πλέον επίσημες πηγές αποκλείουν το σενάριο της δημιουργίας μιας καθαρόαιμης έκδοσης Μ του νέου hatchback.

Παρά το γεγονός πως ο βρετανικός Τύπος είχε αποκαλύψει φήμες σχετικά με την εξέλιξη μιας πιο καυτής έκδοσης από την Μ135i xDrive που είναι σήμερα η κορυφαία έκφραση της Σειράς 1, μια συνέντευξη του αφεντικού της BMW M, Markus Flasch στο Top Gear δίνει τέλος στις ελπίδες των φανατικών οπαδών της BMW για μια Μ1. Μεταξύ άλλων ο Flasch σημείωσε πως η νέα πλατφόρμα της Σειράς 1 δεν έχει πρόβλεψη και δυνατότητα για φιλοξενία εξακύλινδρου κινητήρα καθώς επίσης και πως η M135i xDrive είναι ένα απόλυτα συναρπαστικό και αποτελεσματικό μοντέλο το οποίο και θα παραμείνει στην κορυφή της γκάμας του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η απόφαση δείχνει πάντως και την φιλοσοφία της BMW κάνοντας σαφές πως για όσους θέλουν κάτι παραπάνω σε επιδόσεις και χαρακτήρα υπάρχει η Μ2 η οποία εξελίσσεται συνεχώς με την γκάμα να εμπλουτίζεται με καινούργιες εκδόσεις με πιο καθαρόαιμο χαρακτήρα όπως η αναμενόμενη CS που έχουμε δει σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες να βρίσκεται σε φάση εξέλιξης.