Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BMW Μεξικού αντιδρά στο αμερικανικό χαράτσι

Ελλάδα 20:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η BMW Μεξικού αντιδρά στο αμερικανικό χαράτσι

ΝΕΑ

Η BMW Μεξικού αντιδρά στο αμερικανικό χαράτσι

ΝΕΑ

Μετά από χρόνια κατασκευής και σχεδιασμού, η BMW εγκαινίασε το νέο της εργοστάσιο στο San Luis Potosi του Μεξικού. Με κόστος άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, το εργοστάσιο αναμένεται να κατασκευάσει τη νέα σειρά 3. Η εγκατάσταση απασχολεί ήδη 2.500 άτομα και θα έχει την ικανότητα να κατασκευάζει έως και 175.000 μονάδες ετησίως.

Advertisement
Advertisement

 

Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι το εργοστάσιο είναι υπερσύγχρονο, όπως λέει η BMW, δεν είναι τυχαίο πως οι οθόνες έχουν “αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό το χαρτί σε όλη τη διαδικασία συναρμολόγησης”. Η εταιρεία χρησιμοποιεί ψηφιακές κάρτες εργασίας για πρώτη φορά. Μια άλλη πρωτιά αποτελεί η χρήση έξυπνου λογισμικού που θα επιτρέψει την προγραμματισμένη προληπτική συντήρηση σε όλο το εργοστάσιο, αυξάνοντας έτσι τη διαθεσιμότητα του εξοπλισμού. “Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BMW Oliver Zipse δήλωσε:” Το νέο εργοστάσιο στο San Luis Potosi είναι ένας σημαντικός πυλώνας της παγκόσμιας στρατηγικής της παραγωγής του BMW Group “. Ο κ. San Luis Potosi θα ενισχύσει σημαντικά την περιφερειακή ευελιξία της παραγωγής μας στην Αμερική. Από εδώ, παρέχουμε στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο την τοπική BMW 3 Sedan”.

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο άνοιγμα έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να επιβάλουν χαράτσι 5% σε όλα τα εμπορεύματα που εισάγονται από το Μεξικό από τις 10 Ιουνίου. Μάλιστα αυτό θα συνεχίσει να αυξάνεται, φτάνοντας μέχρι και το 25%, έως ότου το Μεξικό λάβει “αποτελεσματικά μέτρα” προκειμένου να αποτρέψει την είσοδο ναρκωτικών και μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ενώ ο συγκεκριμένος φόρος θα πλήξει ιδιαίτερα τα οχήματα που κατασκευάστηκαν στο Μεξικό, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BMW για την αγορά και το δίκτυο προμηθευτών δήλωσε πως “Κάθε όχημα του BMW Group περιλαμβάνει ήδη τουλάχιστον ένα μέρος των προμηθευτών μας”. Τα μοντέλα της BMW κατασκευάζονται στην Αμερική, συμπεριλαμβανομένων των X3, X4, X5, X6 και X7.