Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίθεση της BMW φοβάται στην Tesla

Ελλάδα 16:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίθεση της BMW φοβάται στην Tesla

ΝΕΑ

Επίθεση της BMW φοβάται στην Tesla

ΝΕΑ

Όταν όλοι οι υπόλοιποι μεγάλοι κατασκευαστές πλέκουν το εγκώμιο του Εlon Musk και της Tesla, η BMW της επιτίθεται με μάλλον αστήριχτες κατηγορίες.

Advertisement
Advertisement

Η κυριαρχία της Tesla στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προβληματίζει τους παραδοσιακούς κατασκευαστές, πολλοί όμως εκ των οποίων δεν σταματούν να λένε καλά λόγια για την εταιρία του Elon Musk

Eταιρίες όπως η VW ή η Ford έχουν εκφραστεί με τα υψηλότερα στελέχη τους θετικά για την πορεία της Tesla, υποστηρίζοντας ότι αν δεν ήταν αυτή οι εξελίξεις στην ηλεκτροκίνηση θα ήταν πολύ πιο αργές.

Παραφωνία σε αυτό το πνεύμα ευγενούς άμιλλας είναι η BMW, η οποία αν και ξεκίνησε νωρίς την ηλεκτρική της πορεία, στον δρόμο κάπου χάθηκε. Και τώρα προσπαθεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος, κάνοντας μάλιστα και επίθεση εναντίον της Tesla από την οποία μάλλον νιώθει ότι απειλείται.

Advertisement
Advertisement

Ο CEO της BMW Οliver Zipse σε συνέδριο της Handelsblatt δήλωσε ότι η Tesla μειώνει τις τιμές της έτσι ώστε να προκαλέσει αθέμιτο ανταγωνισμό. Όμως η αλήθεια είναι ότι η Tesla έχει αυξήσει τις τιμές των Μodel 3 και Model Y κατά 20% μέσα στο 2021.

Ο Zipse είπε επίσης ότι η Tesla είχε «διαφορετικές φιλοδοξίες για την ικανοποίηση των πελατών» και ότι οι δύο εταιρίες «διαφέρουν» ως προς τα πρότυπα ποιότητας και αξιοπιστίας τους.

Advertisement

Όμως ούτε και αυτό αντιπροσωπεύει την ακριβή αλήθεια, καθώς η έρευνα για την ικανοποίηση των πελατών στις ΗΠΑ, φέρνουν την Tesla μόλις έναν βαθμό πίσω από την ΒΜW. Η Tesla ήταν επίσης στην κορυφή της έρευνας ικανοποίησης των Consumer Reports νωρίτερα φέτος.

Aυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η BMW και ο ίδιος ο Zipse τα βάζει με την Tesla, καθώς τον Φεβρουάριο είχε δηλώσει ότι η Τesla θα δυσκολευόταν να διατηρήσει τον ρυθμό ανάπτυξής της.

Advertisement

Όλα αυτά δείχνουν μία αυξημένη πίεση προς την πλευρά της BMW καθώς έρχεται καθυστερημένη στην ανάπτυξη της ηλεκτρικής της γκάμας. Οι επιθέσεις σε άλλες εταιρίες, και συγκεκριμένα στην Τesla, δεν αποδίδουν και όλα κρίνονται στους πίνακες των πωλήσεων, εκεί όπου η εταιρία του Elon Musk έχει αφήσει πολύ πίσω μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δυσαρέσκεια από ιδιοκτήτες ηλεκτρικών BMW
BMW: Χωρίς τον πιο απλό εξοπλισμό παραδίδονται μοντέλα της
Τέλος οι BMW X1 και X2 – Ερχονται οι νέες σε τιμή έκπληξη!