Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Bentley GT3-R στο Pebble Beach

Ελλάδα 5:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Bentley GT3-R στο Pebble Beach

ΝΕΑ

Η Bentley GT3-R στο Pebble Beach

ΝΕΑ

Η πιο γρήγορη Bentley παραγωγής όλων των εποχών «περνά» τον Ατλαντικό και θα εμφανιστεί στο Pebble Beach της Καλιφόρνια, στην έκθεση για υπερπολυτελή και κλασσικά αυτοκίνητα που διεξάγεται κάθε Αύγουστο. Η διθέσια GT3-R σχεδιάστηκε αντλώντας έμπνευση από την αγωνιστική Continental GT3. Θα κατασκευαστεί σε μόλις 300 κομμάτια, από τα οποία 99 προορίζονται για τις ΗΠΑ και μόλις 4 για τον Καναδά.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η Continental GT3-R είναι ένα αυτοκίνητο επιδόσεων με προσανατολισμό τη χρήση στις πίστες. Κατασκευάζεται στο Κρου της Αγγλίας, με τις καθοριστικές πινελιές να μπαίνουν από τη Bentley Motorsport, η οποία ανέλαβε να προσφέρει περισσότερη ισχύ και ροπή, αλλά ταυτόχρονα να αφαιρέσει βάρος.

Κάτω από το καπό έχει τοποθετηθεί βελτιωμένη έκδοση του 4λιτρου V8 της Continental. Αποδίδει 580 PS στις 6.000 rpm και 71,4 kgm ροπής στις 1.700 rpm. Σε συνδυασμό με τον περιορισμό βάρους κατά 100 kg και τις κοντύτερες σχέσεις στο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF, η GT3-R φθάνει από στάση τα 100 km/h σε μόλις 3,8 sec. Γίνεται έτσι η πιο γρήγορη σε επιτάχυνση Bentley παραγωγής όλων των εποχών. Ακόμη και από την GT Speed με τα 635 PS (4,2 sec). Η τελική ταχύτητα είναι κοντά στα επίπεδα των 275 km/h.

Advertisement
Advertisement

Η τετρακίνηση της GT3-R συνδυάζεται με σύστημα torque vectoring (πρεμιέρα σε αυτοκίνητο της Bentley) στους πίσω τροχούς για περιορισμό της υποστροφής. Επεμβάσεις έχουν γίνει στη λειτουργία του ESP αλλά και στο πλαίσιο για πιο δυναμική συμπεριφορά με αυξημένη συμμετοχή του ανθρώπινου παράγοντα. Οι τροχοί των 21 ιντσών και τα ελαστικά υψηλής απόδοσης της Pirelli αναλαμβάνουν τα υπόλοιπα. Το «θηρίο» βάρους 2.195 kg φρενάρει χάρη σε δίσκους ανθρακονήματος-σιλικόνης (Carbon Silicon-Carbide), διαμέτρου 420 mm εμπρός (με 8πίστονες δαγκάνες) και 356 mm πίσω.