Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Bentley μπαίνει στην πρίζα…

Ελλάδα 23:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Bentley μπαίνει στην πρίζα…

ΝΕΑ

Η Bentley μπαίνει στην πρίζα…

ΝΕΑ

Η Bentley μπορεί να αποτελεί μια παραδοσιακή μάρκα πολυτελείας, ωστόσο, η εταιρεία έχει βυθίσει τα δάχτυλα των ποδιών της στα ύδατα της ηλεκτροκίνησης με την Bentayga plug-in.

Advertisement
Advertisement

 

Αναμένεται να φθάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη του τρέχοντος έτους και θα σηματοδοτήσει την απαρχή της ηλεκτροκίνησης για τη φίρμα. Μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bentley υπεύθυνο για τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ δήλωσε ότι η εταιρεία θα “αναδείξει υβριδικές εκδόσεις σε όλα τα μοντέλα της μέχρι το 2023”. Ο Chris Craft επιβεβαίωσε επίσης ότι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της μάρκας θα έχει ξεκινήσει μέχρι το 2025. Λίγα είναι γνωστά για το επερχόμενο EV, αλλά ο Craft δήλωσε ότι τα ηλεκτρικά οχήματα είναι ένα “μεγάλο κεφάλαιο του μέλλοντός μας”. Ενώ οι πωλήσεις ΗΕ αντιπροσωπεύουν μόνο μια μικρή μερίδα της συνολικής αγοράς αυτοκινήτων, αυξάνονται σε δημοτικότητα και ο Craft σημείωσε ότι “πάνω από το 30% των αγοραστών πολυτελείας ενδιαφέρονται πλέον για ηλεκτρικά αυτοκίνητα”.

Advertisement
Advertisement

Ο Craft αποκάλυψε ότι τα ηλεκτρικά οχήματα είναι κατάλληλα για την Bentley, καθώς οι ηλεκτροκινητήρες παρέχουν στιγμιαία ροπή στρέψης που αποτελεί σήμα κατατεθέν της μάρκας. Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι επίσης ήσυχα και αυτή είναι μια άλλη πτυχή που συνδέεται στενά με υπερσύγχρονες μάρκες όπως η Bentley και η Rolls-Royce.

Ενώ ο Craft δεν έλεγε πολλά για τα επερχόμενα “υβρίδια”, αυτά θα περιλαμβάνουν πιθανώς την Continental GT, τη Flying Spur και τη Mulsanne. Παραμένει ασαφές τι θα τα τροφοδοτήσει, αλλά θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τον ίδιο κινητήρα με τον αντίστοιχο της Bentayga Hybrid. Όπως θυμάστε, το crossover διαθέτει έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V6 3,0 λίτρων, έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία. Η εταιρία έχει αποδείξει ότι το μοντέλο μπορεί να φορτιστεί σε μόλις 2,5 ώρες και να ταξιδέψει πάνω από 50 km μόνο με την αρωγή ηλεκτρικής ενέργειας σύμφωνα με το νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης.