Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Audi «παγώνει» το project για ιπτάμενο όχημα

Ελλάδα 11:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Audi «παγώνει» το project για ιπτάμενο όχημα

ΝΕΑ

Η Audi «παγώνει» το project για ιπτάμενο όχημα

ΝΕΑ

Η Airbus αρνήθηκε να σχολιάσει το πιθανό τέλος της εταιρικής σχέσης.

Advertisement
Advertisement

Η Αudi ανέστειλε τις εργασίες για το ιπτάμενο όχημα Pop.Up το οποίο εξέλισσε σε συνεργασία με την Airbus.
Η εταιρεία δήλωσε ότι εργάζεται σε μια νέα κατεύθυνση για την εναέρια αστική κινητικότητα, στο πλαίσιο μιας νέας στρατηγικής.

Ωστόσο, όπως τονίζει σε δήλωσή του εκπρόσωπος της εταιρείας «δεν έχουμε ακόμη λάβει απόφαση σχετικά με πιθανά μελλοντικά προϊόντα».

Advertisement
Advertisement

Το ιπτάμενο όχημα Pop.Up ήταν ένα κοινό σχέδιο της Audi με την Airbus και αναπτύχθηκε από την Italdesign.
Η ιδέα βασιζόταν σε μια ιπτάμενη καμπίνα επιβατών που κάθεται πάνω σε ένα πλαίσιο αυτοκινήτου. Στην πράξη θα παραλάμβανε έναν επιβάτη πχ από το σπίτι του και θα τον μετέφερε σε ένα σημείο όπου η καμπίνα θα συνδεόταν με τον αυτοκίνητο.

Το Pop.Up είχε μια επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση ως ένα μικρότερο μοντέλο κατά τη διάρκεια του Drone Week στο Άμστερνταμ τον περασμένο Νοέμβριο.

Τα στελέχη της Audi δήλωσαν τότε ότι ήθελαν να συνεχίσουν το έργο: «Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι προς το τέλος του επόμενου έτους, αυτός είναι ο αναπτυξιακός μας στόχος. Θα χρειαστεί να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα πριν από την παραγωγή ενός ιπτάμενου ταξί που δεν απαιτεί την εναλλαγή οχημάτων από τους επιβάτες» ανέφερε ο Bernd Martens, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Audi.
Η Airbus αρνήθηκε να σχολιάσει το πιθανό τέλος της εταιρικής σχέσης.

Advertisement

Στο μεταξύ πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες εργάζονται σε αυτόνομα ιπτάμενα αυτοκίνητα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ταξί. Θεωρούν τα ιπτάμενα ταξί ως μια λύση κινητικότητας σε πολυσύχναστα αστικά κέντρα, καθώς μπορούν να αποφύγουν τους μποτιλιαρισμένους δρόμους.

Η Daimler έχει ήδη αποκτήσει μερίδιο στην γερμανική Volocopter, ενώ η Aston Martin παρουσίασε το περασμένο έτος το Volante Vision Concept στο αεροδρόμιο Farnborough στην Αγγλία. Η Zhejiang Geely Holding Group της Κίνας, αγόρασε το 2017 το Terrafugia, έναν αμερικανικό κατασκευαστή αεροσκαφών.

Advertisement

Τον περασμένο μήνα η Volocopter έκανε την πρώτη δοκιμαστική ευρωπαϊκή αστική πτήση του πρωτότυπου του αεροταξί της στη Στουτγάρδης παρουσία του CEO της Daimler Ola Kaellenius.