Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Aston Martin RapidΕ σε περιορισμένη παραγωγή

Ελλάδα 0:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Aston Martin RapidΕ σε περιορισμένη παραγωγή

ΝΕΑ

Η Aston Martin RapidΕ σε περιορισμένη παραγωγή

ΝΕΑ

Η επερχόμενη ηλεκτροκίνητη Aston Martin RapidE μπορεί να φαίνεται εκ πρώτης όψεως σαν ένας άμεσος αντίπαλος στο μοντέλο Tesla S, αλλά σύμφωνα με το αφεντικό της φίρμας, Andy Palmer, η RapidE δεν θα στοχεύει – τουλάχιστον απευθείας – τους αγοραστές της Tesla.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε γνωστό περιοδικό αυτοκινήτου, ο Palmer δήλωσε ότι οι πελάτες της RapidE δεν θα ενδιαφέρονται για την παραμυθένια απόδοση του μοντέλου S και αντί αυτού θα δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην πολυτέλεια. “Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που αγοράζουν ένα μοντέλο S το αγοράζουν πλήρως φορτωμένο. Δεν περιορίζονται από τα μετρητά τους.

«Προσπαθούμε να καλύψουμε εκείνους τους τύπους πάνω από την Tesla. Αυτός ο πελάτης πιθανότατα δεν ψάχνει για την ευτυχισμένη λειτουργία. Η προσφορά μας θα έχει πολύ αξιόπιστη επιτάχυνση – ίση με έναν ικανό βενζινοκινητήρα της Aston Martin – όπως επίσης θα δώσουμε τη δυνατότητα, το αυτοκίνητο να κινείται γρήγορα σε όλη τη διαδρομή του Νίρμπουργκρινγκ, χωρίς να σας υποβαθμίζει ή να σας κουράζει», δήλωσε ο Πάλμερ.

Advertisement
Advertisement

Aston-Martin-RapidE-tsiro-640

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει αναπτύξει και δοκιμάσει το all-electric RapidE εδώ και αρκετό καιρό και θα περιορίσει την παραγωγή σε μόλις 155 μονάδες. Αντί να κυνηγάει τεράστια ποσά πωλήσεων, το αυτοκίνητο είναι μια βραχυπρόθεσμη απάντηση στη ζήτηση για ένα ηλεκτρικό Aston Martin και στο μέλλον θα μπορούσε να αντικατασταθεί από ένα EV που αναπτύχθηκε από το μηδέν.

Σύμφωνα με την Aston Martin, η RapidE θα βασίζεται στις επιδόσεις της Rapide AMR, ως εκ τούτου, θα έχει ένα πιο επιθετικό σχέδιο από ένα τυπικό Rapide. Το αυτοκίνητο εξελίσσεται από κοινού με την Williams Advanced Engineering και πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2019.