Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Aston Martin επιβεβαιώνει την παραγωγή της DBX

Ελλάδα 17:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Aston Martin επιβεβαιώνει την παραγωγή της DBX

ΝΕΑ

Η Aston Martin επιβεβαιώνει την παραγωγή της DBX

ΝΕΑ

Η Aston Martin ισχυρίζεται πως έχει χρηματοδότηση που θα διαρκέσει τουλάχιστον 12 μήνες, ως μέρος μιας νέας επένδυσης από εταιρεία που θα την δούμε επίσης να εισέλθει σε μια ομάδα Formula 1 το 2021.

Advertisement
Advertisement

Η Aston Martin έχει επιβεβαιώσει επίσημα ότι η ομάδα F1, Lawrence Stroll, θα αναλάβει την προεδρία στις 20 Απριλίου. Ένα μέρος του ποσού αφορά τα δικαιώματα, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα διατεθούν στην εταιρεία. Η επένδυση αυτή θα επιτρέψει στην Aston να θέσει τη DBX σε άμεση παραγωγή όταν φυσικά τερματιστεί η αποχή που επέφερε ο COVID-19, με την επιφύλαξη πάντα οποιονδήποτε καθυστερήσεων στην αλυσίδα παραγωγής. Οι πρώτες παραδόσεις σχεδιάζονται να γίνουν μέσα στο καλοκαίρι, εάν η αλυσίδα εφοδιασμού λειτουργήσει όπως αναμένεται.

Οι επόμενοι 12 μήνες θεωρούνται σημαντικοί για την Aston Martin, καθώς το SUV DBX θεωρείται κομβικό για το μέλλον της εταιρείας. Η εμπορική επιτυχία του σηματοδοτεί παράλληλα τα μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους για τη φίρμα. Μια πιθανή αποτυχία θα έθετε σε κίνδυνο το ίδιο το μέλλον της εταιρείας, δεδομένης της τεράστιας επένδυσης που απαιτείται για να πραγματοποιηθεί όχι μόνο το αυτοκίνητο, αλλά και το εργοστάσιο του St Athan στο οποίο θα κατασκευαστεί. Η επένδυση από τη λεγόμενη κοινοπραξία Yew Tree της Stroll ανέρχεται σε συνολικά 262 εκατομμύρια λίρες, από τα οποία τα 171 εκατομμύρια λίρες έχουν δοθεί στο πλαίσιο της έκδοσης δικαιωμάτων. Το υπόλοιπο ποσό προέρχεται από τους υφιστάμενους μετόχους της εταιρείας.

Η τιμή της μετοχής της Aston ήταν σε ελεύθερη πτώση από τότε που ξεκίνησε η χρηματιστηριακή της αγορά σε £19 ανά μετοχή στα τέλη του 2018. Σήμερα υποχώρησε 18% για να κλείσει στις £2,26 ανά μετοχή, πριν ανακοινωθεί η συμφωνία. Ο Walk, που αντικαθιστά τον Penny Hughes, έδωσε λίγη πληροφορία για τα σχέδια που αφορούν στην είσοδο της εταιρίας στη F1, που θα μετονομαστεί στην υπάρχουσα ομάδα Racing Point. Η χορηγία της Aston για την Red Bull Racing λήγει φέτος, αν και οι δύο παραμένουν αφοσιωμένοι στο να φέρουν φέτος την Valkyrie στην παραγωγή. Ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Andy Palmer δήλωσε ότι υπήρχαν 2000 παραγγελίες για τη DBX, καθώς και ισχυρή ζήτηση για την πρόσφατα ανακοινωμένη Vantage Roadster. Εκτός από αυτές, η εξέλιξη θα συνεχιστεί στο νέο υβριδικό σύστημα κίνησης V6 καθώς και στα mid-engined supercars Valhalla και Vanquish. Οι χώροι παραγωγής της Aston στις εγκαταστάσεις Gaydon και St Athan βρίσκονται σήμερα εκτός λειτουργίας εξαιτίας της επιδημίας COVID-19 και πολλοί από τους υπαλλήλους είναι ανήσυχοι. Η εταιρία υποσχέθηκε να εξετάσει όλες τις κυβερνητικές βοήθειες που προσφέρονται για την προστασία του μέλλοντος της ίδιας αλλά και των εργαζομένων.

Advertisement
Advertisement