Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Aston Martin DBΧ δοκιμάζεται στον αρκτικό κύκλο (+video)

Ελλάδα 8:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Aston Martin DBΧ δοκιμάζεται στον αρκτικό κύκλο (+video)

ΝΕΑ

Η Aston Martin DBΧ δοκιμάζεται στον αρκτικό κύκλο (+video)

ΝΕΑ

Λίγο πριν την παρουσίασή της DBX η Aston Martin δίνει στη δημοσιότητα ένα video από τις χειμερινές δοκιμές του πρώτου SUV της.

Advertisement
Advertisement

Η βιντεοσκόπηση των δοκιμών της DBX πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις εξέλιξης της Pirelli στα βόρεια της Σουηδίας. Στο video η DBX μας χαρίζει μερικά εντυπωσιακά πλάνα στις ακραίες χειμερινές συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο δοκιμών Flurheden Proving Ground όπου διεξάγεται το τελικό στάδιο εξέλιξης του μοντέλου. Σύμφωνα με δηλώσεις του Mett Becker, επικεφαλής τεχνικού εξέλιξης της Aston Martin η DBX είναι αναγκαίο να προετοιμαστεί για την αντιμετώπιση ακραίων καταστάσεων σε κάθε είδους οδόστρωμα και συνθήκες. Σύμφωνα με τον ίδιο οι χειμερινές δοκιμές του μοντέλου ήταν μια ευκαιρία και για την αξιολόγηση της συμπεριφοράς και των δυναμικών χαρακτηριστικών σε πολύ χαμηλή πρόσφυση.

Η Aston Martin δεν έχει φανερώσει ακόμα πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την DBX αλλά αναμένουμε το μοντέλο να φορά τον 4λιτρο V8 twin-turbo της Mercedes-AMG με απόδοση παραπλήσια της Vantage, που θα ξεπερνά δηλαδή τους 500 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Η DBX θα είναι τετρακίνητη όμως το σύστημα μετάδοσης θα έχει τέτοιες ρυθμίσεις ώστε να δίνει προτεραιότητα στον πίσω άξονα και σε πιο σπορτίφ συμπεριφορά. Η παρουσίασή της αναμένεται στο τέλος της χρονιάς ενώ η παραγωγή της θα γίνεται στο νέο εργοστάσιο της Aston Martin στο St. Athan στην Ουαλία.