ΝΕΑ

Οι αντάρτες Χούθι τα βάζουν και με τους αγώνες αυτοκινήτου!

Ελλάδα 10:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αντάρτες Χούθι τα βάζουν και με τους αγώνες αυτοκινήτου!

ΝΕΑ

Οι αντάρτες Χούθι τα βάζουν και με τους αγώνες αυτοκινήτου!

ΝΕΑ

Η κατάσταση που επικρατεί με τις θαλάσσιες μεταφορές ανοιχτά της Υεμένης έχει προκαλέσει μεγάλη παγκόσμια αναστάτωση, από την οποία δεν γλίτωσαν και οι αγώνες αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA (WEC) επέλεξε να μεταφέρει τα αγωνιστικά αυτοκίνητα από το Κατάρ στην Ιταλία αεροπορικώς, επικαλούμενο ανησυχίες για την ασφάλεια όσον αφορά τη μεταφορά των οχημάτων μέσω της Ερυθράς Θάλασσας εν μέσω αυξημένων εντάσεων με τους αντάρτες Χούθι.

Η απόφαση ελήφθη λόγω των κινδύνων που εγκυμονεί η “γεωπολιτική κατάσταση” στην περιοχή, η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να θέσει σε κίνδυνο τον επερχόμενο αγώνα στην πίστα της Ίμολα.

Οι αντάρτες Χούθι έχουν βάλει στο στόχαστρο φορτηγά πλοία κοντά στις ακτές της Υεμένης από τον Οκτώβριο, απειλώντας με περαιτέρω ενέργειες έως ότου εκπληρωθούν ορισμένες προϋποθέσεις με τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στην Γάζα.

Advertisement
Advertisement

Η διαταραχή αυτή δεν επηρέασε μόνο το WEC, αλλά προκάλεσε επίσης καθυστερήσεις σε άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής αυτοκινήτων, όπως διαπιστώθηκε με τις δραστηριότητες της Tesla.

Επιπλέον, τα ναυλωμένα πλοία που προορίζονταν για τη μεταφορά ομάδων στη Μέση Ανατολή καθυστέρησαν, με αποτέλεσμα την αναβολή σημαντικών εκδηλώσεων, όπως η δοκιμασία Prologue πριν από τη σεζόν στο Κατάρ και ο επακόλουθος αγώνας Qatar 1812 KM.

Ως απάντηση σε αυτές τις προκλήσεις, το WEC αποφάσισε ότι η αερομεταφορά του φορτίου πίσω στην Ιταλία ήταν η ασφαλέστερη και πιο αποτελεσματική επιλογή, εξασφαλίζοντας την έγκαιρη άφιξη για τον αγώνα της Ίμολα.

Advertisement

Ωστόσο, η απόφαση αυτή συνοδεύεται από σημαντική οικονομική επιβάρυνση, η οποία αναγνωρίζεται τόσο από τους διοργανωτές όσο και από τις ομάδες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το κόστος της αερομεταφοράς μπορεί να ξεπεράσει τις 300.000 ευρώ, με τις ομάδες να επωμίζονται το μεγαλύτερο μέρος αυτής της δαπάνης.

Advertisement

Οι αεροπορικές αποστολές αναμένεται να ξεκινήσουν την άφιξή τους στην Ευρώπη τις επόμενες εβδομάδες, με προτεραιότητα σε όσους συμμετέχουν στις δοκιμαστικές περιόδους που έχουν προγραμματιστεί στην Ιταλία την Κυριακή 10 Μαρτίου.

Ο επόμενος γύρος της σεζόν του WEC, οι 6 Ώρες της Ίμολα, έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 21 Απριλίου.