Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η αναγεννημένη Lagonda επιστρέφει με το All-Terrain Electric SUV Concept

Ελλάδα 19:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η αναγεννημένη Lagonda επιστρέφει με το All-Terrain Electric SUV Concept

Mobility

Η αναγεννημένη Lagonda επιστρέφει με το All-Terrain Electric SUV Concept

Mobility

Η Aston Martin αντιμετωπίζει την Tesla με την Model X και την Jaguar με την I-Pace με αυτό που αποκαλεί: “το μέλλον των πολυτελών SUV” και το όνομα αυτού: Lagonda All-Terrain Concept.

Advertisement
Advertisement

 

Γιορτάζοντας την παγκόσμια πρεμιέρα του, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019, δίνει το στίγμα για το μοτίβο του σχεδιασμού της Lagonda, όπως το παρουσίασε στο Vision Concept με χαρακτηριστικά από τον κόσμο των super yachts.

Advertisement
Advertisement

Τα… ναυτικά στοιχεία φαίνονται στο πίσω μέρος, όπου το πίσω τμήμα έχει υπερφορτωθεί. Αλλού, το All-Terrain Concept έχει καθαρό εξωτερικό σχεδιασμό, με λεπτούς προβολείς, σπορ οροφή και φωτεινή λωρίδα στο πίσω μέρος. Διαθέτει επίσης πίσω πόρτες με τα τμήματα της οροφής που ανοίγουν προς τα πάνω για να διευκολύνουν την είσοδο και την έξοδο με εύκολο τρόπο.

“Αυτό είναι ένα αυτοκίνητο που θα σας μεταφέρει κατ ‘ευθείαν από το κόκκινο χαλί κάποιας avant guard εκδήλωσης σε ένα απομακρυσμένο επιστημονικό εργαστήριο”, δήλωσε ο CEO Andy Palmer. “Δείχνει τις τολμηρές δυνατότητες, που έχει η Lagonda και δείχνει επίσης πώς η εταιρεία θα προσπαθήσει να επεκτείνει τους ορίζοντες της στην τεχνολογία και το σχεδιασμό”.

Advertisement

Το νέο concept αυτοκίνητο της Lagonda διαθέτει χώρο για έως και τέσσερις επιβάτες. Στο μπροστινό μέρος, διαθέτει ενσωματωμένο ψηφιακό πίνακα στο τιμόνι, μια μικρή οθόνη που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το κεντρικό υποβραχιόνιο και ένα περιστροφικό κουμπί. Ένας ακόμη περιστροφικός διακόπτης βρίσκεται στο πίσω μέρος, μεταξύ των δύο επιμέρους καθισμάτων που έχουν τοποθετηθεί πολύ πίσω για να παρέχουν χώρους λιμουζίνας για τα πόδια. Λόγω των μεγάλων πλευρικών παραθύρων αλλά και της γυάλινης οροφής, η καμπίνα έχει μια πολύ ευάερη αίσθηση.

Advertisement

Τα δύο εμπρός καθίσματα μπορούν να περιστραφούν προς τα πίσω, δημιουργώντας ένα χώρο σαν σαλόνι. Αυτό μπορεί να γίνει και εν κινήσει, καθώς το All-Terrain Concept είναι εξοπλισμένο με αυτόνομο σύστημα οδήγησης.

Το All-Terrain Concept είναι πλήρως ηλεκτρικό, με τις μπαταρίες τοποθετημένες στο δάπεδο για καλύτερη εκμετάλλευση του χώρου. Τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα.

Η παραγωγή των οχημάτων Lagonda θα ξεκινήσει το 2022 στις νέες εγκαταστάσεις στο St. Athan, που βρίσκεται στην Ουαλία.

Advertisement