Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η αγορά των ΗΠΑ ενισχύει τα κέρδη της Honda

Ελλάδα 8:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η αγορά των ΗΠΑ ενισχύει τα κέρδη της Honda

ΝΕΑ

Η αγορά των ΗΠΑ ενισχύει τα κέρδη της Honda

ΝΕΑ

Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν στα 2,04 δισ. δολάρια στο δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους.

Advertisement
Advertisement

Η Honda ανακοίνωσε 2,6% αύξηση στα λειτουργικά κέρδη το τελευταίο τρίμηνο, τα οποία  στηρίχθηκαν από τις εξαιρετικές επιδόσεις της εταιρείας στις ΗΠΑ και από τον επιθετικό περιορισμό του κόστους αντισταθμίζοντας τις συρρικνούμενες παγκόσμιες πωλήσεις και τις απώλειες από τις δυσμενείς συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν στα 220,1 δισ. Γιέν (2,04 δισ. δολ.) στο δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία στην έκθεση κερδών της.

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη μεριά βέβαια τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν κατά 6,7% στα 196,5 δισ. Γιέν (1,82 δισ. δολάρια) κατά την τρίμηνη περίοδο, εν μέρει επειδή η εταιρεία επλήγη από υψηλή φορολογία στην Ινδία.

Τα έσοδα επίσης υποχώρησαν 2,9% σε 3,73 τρισεκατομμύρια γιέν (34,6 δισ. δολάρια), καθώς οι παγκόσμιες πωλήσεις μειώθηκαν κατά 0,4% σε 1,24 εκατ. Οχήματα το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

Από την άλλη μεριά ωστόσο οι ΗΠΑ ήταν ένας μηχανισμός κέρδους, οδηγώντας την Honda υψηλότερα λόγω των ισχυρών πωλήσεων σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων.

Advertisement

«Καθώς η αγορά συρρικνώνει το CR-V, τα νέα επιβατικά μοντέλα αλλά και τα ελαφρά φορτηγά αποδείχθηκε πολύ ισχυρά ώστε να συνεχίσουν να αναπτύσσουν τις δραστηριότητές μας για να έχουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα από ό, τι πέρυσι», ανέφερε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Seiji Kuraishi ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα των κερδών της Honda.

«Είμαστε πολύ επιτυχημένοι στην αγορά. Αυτή είναι η κατάσταση στις ΗΠΑ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Advertisement