Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW 8-Series Coupe

Ελλάδα 23:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW 8-Series Coupe

ΝΕΑ

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW 8-Series Coupe

ΝΕΑ

Οι επισκέπτες της έκθεσης αυτοκινήτου στο Essen θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά την εκδοχή της AC Schnitzer για την BMW της σειράς 8 (G15), αν και το όχημα θα είναι στατικό αφού προορίζεται για design study.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρία ισχυρίζεται ότι το show car είναι ενδεικτικό για το πως θα είναι η εικόνα των βελτιωμένων μοντέλων της σειράς 8, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα διαφέρει πολύ από το τελικό προϊόν. Έτσι είναι καλά τα νέα για όσους σκέφτονται ότι η νέα σειρά 8 μπορεί να δεχτεί μερικές επεμβάσεις στην αεροδυναμική.

Η AC Schnitzer ξεκίνησε φτιάχνοντας ένα κιτ ανάρτησης με χαμηλότερα ελατήρια, χαμηλώνοντας το κέντρο βάρους της BMW σειράς 8 κατά περίπου 20-25 χιλιοστά μπροστά και 10-15 πίσω. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την βελτιστοποίηση της δυναμικής οδήγησης και της ικανότητας του μοντέλου να στρίβει με ταχύτητα ενώ διατηρεί τα χαρακτηριστικά άνεσης, χάρη στην υψηλή εναπομένουσα διαδρομή του ελατηρίου.

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά τα αεροδυναμικά εξαρτήματα, αυτά έχουν αναπτυχθεί για δέχονται περισσότερες δυνάμεις και θα κατασκευαστούν από ανθρακονήματα. Επιπλέον θα πωλούνται και ξεχωριστά. Στο εκθεσιακό αυτοκίνητο στο Essen, μερικά από τα εξαρτήματα είναι κατασκευασμένα υαλονήματα.

Μόλις ολοκληρωθεί το project, οι πελάτες θα είναι σε θέση να αγοράσουν για τα μοντέλα της σειράς 8 εμπρός σπόιλερ, προφυλακτήρα, “φτερά” και καλύμματα για τους αεραγωγούς. Για το πίσω μέρος, θα είναι διαθέσιμη μία πτέρυγα αγωνιστικού τύπου και διαχύτης (όλα από carbon).

8seriesACSchnitzer1

Advertisement

Στο εσωτερικό θα υπάρχουν μερικά εξαρτήματα από αλουμίνιο, τα paddles αλλαγής ταχυτήτων, τα πεντάλ αλλά και η θήκη για το κλειδί.

Η AC Schnitzer φυσικά ετοιμάζει επίσης κιτ κινητήρα για τις: M850i ​​xDrive και το xDrive 840d. Η πρώτη θα φτάσει τους 600 ίππους (από τους 530), μαζί με επιπλέον ροπή 100 Nm (850 Nm συνολικά). Εν τω μεταξύ, στο πετρελαιοκίνητο μοντέλο η δύναμη θα φτάσει στους 380 ίππους με 780 Nm ροπής από τα (320 ίππους και 680 Nm ροπής).

Advertisement

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, οι εξατμίσεις “Carbon Sport” θα έχουν διάμετρο 105 χιλιοστά.

8seriesACSchnitzer2