Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda ZR-V e-HEV: Διασταύρωση δύναμης και οικονομίας

Ελλάδα 19:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda ZR-V e-HEV: Διασταύρωση δύναμης και οικονομίας

ΝΕΑ

Honda ZR-V e-HEV: Διασταύρωση δύναμης και οικονομίας

ΝΕΑ

Το Honda ZR-V είναι εξοπλισμένο με ένα αποδοτικό και άκρως αποτελεσματικό υβριδικό σύστημα.

Advertisement
Advertisement

Το εκλεπτυσμένο Honda ZR-V e:HEV έχει την ιδιαιτερότητα να είναι εξοπλισμένο με το μηχανικό σύνολο του βραβευμένου Civic e:HEV. Πρόκειται για ένα υβριδικό σύστημα e:HEV το οποίο συνδυάζει με εξαιρετικό τρόπο τις ισχυρές οδηγικές επιδόσεις διατηρώντας ταυτόχρονα μια εντυπωσιακή οικονομία καυσίμου και μια απαράμιλλη ποιότητα στον τρόπο λειτουργίας.

Το υβριδικό σύστημα του Honda ZR-V αποτελείται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 2.0 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες που συνδυαστικά αποδίδουν 184 ίππους και 315 Nm ροπής. Το αποτέλεσμα είναι πολύ δυνατές επιταχύνσεις με 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,8 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 173 χλμ./ώρα. Παρά τις καλές επιδόσεις, το ZR-V προσφέρει επίσης μειωμένες εκπομπές CO 2 από 130 g/km (WLTP) και επιτυγχάνει οικονομία καυσίμου από μόλις 5,7 Λ/100 χλμ. (WLTP συνδυαστικά).

Στο πλευρό του υβριδικού συστήματος μετάδοσης κίνησης βρίσκεται μια μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής πυκνότητα. Το σύστημα έχει τη δυνατότητα να κινηθεί με τρεις τρόπους, αμιγώς ηλεκτρικά EV, υβριδικά Hybrid και με κινητήρα Engine Drive με τις εναλλαγές να γίνονται πολύ ομαλά χωρίς καν να το αντιλαμβάνεται ο οδηγός.

Advertisement
Advertisement

Σε όλα τα προγράμματα οδήγησης, η ενέργεια πέδησης και επιβράδυνσης ανακτάται για τη βελτίωση της συνολικής απόδοσης, με αποτέλεσμα τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου – ιδιαίτερα στην κίνηση σταμάτα και οδήγηση. Παράλληλα ο κινητήρας έχει χαμηλότερους κραδασμούς σε όλο το εύρος στροφών επιτρέποντας την ομαλή οδήγηση σε κάθε λειτουργία.

Εκτός από τις γνωστές επιλογές Normal, Sport και ECO, το νέο ZR-V είναι εξοπλισμένο με ακόμα μια επιλογή οδήγησης που ονομάζεται Snow. Η νέα λειτουργία «Χιονιού» προσαρμόζει τα χαρακτηριστικά απόκρισης του γκαζιού για να ταιριάζει στην οδήγηση σε επιφάνειες χαμηλής τριβής για να μειώσει την επιβάρυνση των οδηγών σε δύσκολες συνθήκες.

Είτε κινηθείς στην πόλη, είτε ταξιδέψεις στον αυτοκινητόδρομο, είτε ακολουθήσεις μια διαφορετική, άγνωστη διαδρομή το νέο Honda ZR-V έχει τον κατάλληλο κινητήρα για να σταθεί αρωγός στις επιλογές σου.