Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda: Ξεκίνησε η παραγωγή για το νέο Insight

Ελλάδα 7:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda: Ξεκίνησε η παραγωγή για το νέο Insight

ΝΕΑ

Honda: Ξεκίνησε η παραγωγή για το νέο Insight

ΝΕΑ

Την έναρξη της παραγωγής του νέου Insight ανακοίνωσε η ιαπωνική εταιρία, ύστερα και από επιπλέον επενδύσεις ύψους 61,5 εκατ. δολαρίων που πραγματοποίησε στα εργοστάσιά της σε Indiana και Ohio για να καταστεί αυτό εφικτό. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

“Το νέο Honda Insight δίνει το καλύτερο παράδειγμα για τις διαρκώς αυξανόμενες επενδύσεις μας στην παραγωγή ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων στην Αμερική και οι συνεργάτες μας στην Indiana είναι περήφανοι που έχουν έναν ρόλο κλειδί σε αυτό το πλάνο”, δήλωσε σχετικά ο Isao Matsuzaki, πρόεδρος της Honda Manufacturing Indiana και συμπλήρωσε: “Ως το κυρίως εργοστάσιο παραγωγής του Insight παγκοσμίως, δεσμευόμαστε στο να παραδώσουμε στους πελάτες μας την ποιότητα και την αξιοπιστία που περιμένουν από εμάς (σ.σ. από τα οχήματά μας)”.

Το εργοστάσιο της Honda στην Indiana των Η.Π.Α. θα παράξει όλα τα Insight που προορίζονται για τις αγορές της Β. Αμερικής και για αυτό το λόγο δέχτηκε επενδύσεις ύψους 32,5 εκατ. ευρώ, με τρία ακόμη εργοστάσια της ιαπωνικής εταιρίας στο Ohio να προσφέρουν εξαρτήματα για την παραγωγή του μοντέλου και συγκεκριμένα για το σύστημα κίνησης-μετάδοσης.

honda-insight-production-2

Advertisement
Advertisement

Το εργοστάσιο της Honda στο Russells Point, υπεύθυνο για την παραγωγή του ηλεκτροκινητήρα, ήταν και εκείνο που δέχτηκε την επένδυση των υπόλοιπων 29 εκατ. δολαρίων, με τις μπαταρίες του μοντέλου να κατασκευάζονται στο Marysville, εκεί όπου κατασκευάζεται και το υβριδικό Accord. O κινητήρας των 1.5 λίτρων παράγεται στο εργοστάσιο “Anna” στο Ohio.

Οι τελευταίες επενδύσεις της Honda επί αμερικάνικου εδάφους ανεβάζουν το συνολικό ποσό που έχουν ξοδέψει οι Ιάπωνες στην Β Αμερική στα αστρονομικά, για τα ελληνικά δεδομένα 16,5 δισ. δολάρια, από τότε που ξεκίνησαν τις δραστηριότητές στους στις Η.Π.Α., με τέσσερα δισ. να έχουν επενδυθεί μόλις τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Είπατε κάτι για μακροχρόνιες επενδύσεις…;