Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Honda Urban EV «Best Concept Car» στα βραβεία 2018 Car Design Award

Ελλάδα 17:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Honda Urban EV «Best Concept Car» στα βραβεία 2018 Car Design Award

ΝΕΑ

Το Honda Urban EV «Best Concept Car» στα βραβεία 2018 Car Design Award

ΝΕΑ

Όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου, το πρωτότυπο Honda Urban EV πήρε τον τίτλο του «Καλύτερου Πρωτότυπου Αυτοκινήτου» για το 2018 στο θεσμό βραβείων 2018 Car Design Award. Τη διοργάνωση ανέλαβε το περιοδικό Auto & Design. Οι φιναλίστ και οι νικητές του θεσμού Car Design Award επιλέγονται και αξιολογούνται από μία επιτροπή που αποτελείται από 12 συντάκτες αυτοκινήτου από τις πιο έγκυρες εκδόσεις σε όλο τον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Το Honda Urban EV Concept επιλέχθηκε μεταξύ των φιναλίστ φέτος τον Απρίλιο και στη συνέχεια επικράτησε ως γενικός νικητής στην κατηγορία πρωτότυπων οχημάτων, έχοντας απέναντί του εννέα αντιπάλους. Η παγκόσμια αναγνώριση στο θεσμό Car Design Award έρχεται σε συνέχεια της επιτυχίας του Urban EV Concept τον Ιανουάριο, όταν απέσπασε τη διάκριση 2018 Concept of the Year από το περιοδικό Automobile.

Το Honda Urban EV Concept αποκαλύφθηκε κατά την περσινή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Το μοντέλο θα αποτελέσει την αισθητική βάση για το πρώτο ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας της Honda στην Ευρώπη που θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2019, με μία απλή και σοφιστικέ εμφάνιση, σε αντίθεση με την προηγμένη τεχνολογία κίνησης του οχήματος.

Το Urban EV Concept της Honda θα είναι το πρώτο, γνήσιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που φτάνει στη μαζική παραγωγή στο πλαίσιο της στρατηγικής «Electric Vision» της μάρκας για την Ευρώπη. Αυτή η στρατηγική περιλαμβάνει την εξέλιξη μιας ειδικής ηλεκτρικής πλατφόρμας αυτοκινήτου, με πλήρως ηλεκτρική τεχνολογία κίνησης.

Advertisement
Advertisement

Το 2018, ο θεσμός Car Design Award γιορτάζει την τρίτη του χρονιά σε ανανεωμένη μορφή. Στην πρώτη περίοδο λειτουργίας του, 1984 – 1997, η Honda ήταν η πρώτη νικήτρια με τη σχεδίασή της για την τρίτη γενιά Civic.

Οι παραγγελίες για το μοντέλο παραγωγής του Honda Urban EV Concept θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2019, και οι πρώτες Ευρωπαϊκές παραδόσεις θα ξεκινήσουν προς το τέλος της χρονιάς αυτής.

Honda Urban EV Concept named ‘Best Concept Car’ by global judging panel