Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda: Στη Γενεύη το νέο μικρό ηλεκτρικό

Ελλάδα 9:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda: Στη Γενεύη το νέο μικρό ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Honda: Στη Γενεύη το νέο μικρό ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Μας είναι γνωστό εδώ και καιρό πως η Honda ετοιμάζει πυρετωδώς ένα νέο μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης. Τώρα η ιαπωνική εταιρία με επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το νέο της μοντέλο θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην Γενεύη υπό την μορφή πρωτότυπου.

Advertisement
Advertisement

Η ανακοίνωση της Honda για τη νέα της ηλεκτρική δημιουργία είναι ιδιαίτερα λιτή και έρχεται να επιβεβαιώσει την φημολογία που επικρατούσε τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με την παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού της μοντέλου, το οποίο και θα δούμε επίσημα για πρώτη φορά τον ερχόμενο Μάρτιο στην διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στην Γενεύη.

Οι Ιάπωνες βέβαια θέλουν να κρατήσουν τα χαρτιά τους κλειστά μέχρι τότε και έτσι συνόδευσαν την ανακοίνωση μόνο με το σχέδιο του πρωτότυπου που αναμένεται να παρουσιάσουν, χωρίς δηλαδή κάποια πραγματική φωτογραφία του πραγματικού μοντέλου.

“Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Honda έχει εξελιχθεί με στόχο την πρακτικότητα και ο σκοπός του πρωτότυπου σχεδίου το επιδεικνύει αυτό μέσα από το καθαρό, απλό και μοναδικό του design. Το σχέδιο δείχνει ξεκάθαρα τον δεσμό (σ.σ. του πρωτότυπου) με το Urban EV Concept που παρουσιάστηκε αρχικά στην έκθεση της Φρανκφούρτης το 2017.”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Honda.

Advertisement
Advertisement

Λοιπά στοιχεία και τεχνικά χαρακτηριστικά δεν υπάρχουν διαθέσιμα αυτή τη στιγμή για το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης της Honda και δεν αποκλείεται να μάθομε κάποια από αυτά τις επόμενες ημέρες και μέχρι το επίσημο ντεμπούτο του πρωτότυπου. Αυτό όμως που αναφέρεται από τους Ιάπωνες είναι ότι η έκδοση παραγωγής του μοντέλου δεν θα αργήσει καθόλου να κάνει την εμφάνισή της καθώς αυτή όχι μόνο θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2019 αλλά θα είναι διαθέσιμη για πώληση πριν το τέλος του έτους!

Advertisement

Αυτό το μοντέλο, που το έχουμε δει στο παρελθόν και σε δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες με καμουφλάζ, σηματοδοτεί ουσιαστικά και την αρχή της δέσμευσης της Honda για ηλεκτροποίηση του στόλου της στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια με στόχο τα δύο τρίτα που πωλούνται να έχουν κάποιας μορφής ηλεκτροκίνηση μέχρι το 2025.