Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | Choice: Ηλεκτρικά

Honda: Πρεμιέρα για τις Προηγμένες Τεχνολογίες Ασφάλειας

 • newsautoteam

Η Honda αποκάλυψε σε Παγκόσμια Πρεμιέρα τις Προηγμένες Τεχνολογίες Ασφάλειας του Μέλλοντος με στόχο την επίτευξη Μηδενικού Αριθμού Θανάτων από τροχαία ατυχήματα μέχρι το 2050.

Στόχος της εταιρίας να συμβάλλει στη δημιουργία μιας κοινωνίας όπου οδηγοί, επιβάτες και πεζοί δεν θα διατρέχουν τον κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων.

Η Honda θα προσπαθήσει να πετύχει το στόχο «μηδενικών θανάτων από τροχαία ατυχήματα όπου εμπλέκονται μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα Honda σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2050» χρησιμοποιώντας δύο βασικές τεχνολογίες.

Η μία είναι η πρώτη στον κόσμο ευφυής τεχνολογία υποστήριξης οδηγού με τεχνητή νοημοσύνη (AI) «Intelligent Driver-Assistive Technology».

Η τεχνολογία αυτή παρέχει υποστήριξη ανάλογη των ικανοτήτων και συνθηκών κάθε ατόμου, με σκοπό τη μείωση οδηγικών σφαλμάτων και κινδύνων και τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας του οδηγού.

Η άλλη τεχνολογία είναι η «Safe and Sound Network Technology» που συνδέει όλους τους χρήστες των δρόμων, ανθρώπους και προϊόντα κινητικότητας, μέσω τηλεπικοινωνιών, καθιστώντας εφικτή την πρόβλεψη πιθανών κινδύνων και βοηθώντας να αποφευχθεί μία σύγκρουση.

Μηδενικά θύματα από τροχαία ατυχήματα μέχρι το 2050

Με όραμα μία κοινωνία με μηδενικά ατυχήματα για όλους τους χρήστες των δρόμων, όπως αποτυπώνεται στο παγκόσμιο σλόγκαν «Safety for Everyone,» η Honda υποστηρίζει την έρευνα & εξέλιξη τεχνολογιών ασφάλειας από απόψεως εξοπλισμού αλλά και λογισμικού.

Για την υλοποίηση αυτού του οράματος, η Honda θα επεκτείνει τη χρήση του Honda SENSING 360. Πρόκειται για ένα σύστημα ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού που ανιχνεύει τον κίνδυνο από όλες τις κατευθύνσεις, για όλα τα μοντέλα που θα πωλούνται στις σημαντικές αγορές μέχρι το 2030.

Επιπλέον, η Honda θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για διευρυμένη εφαρμογή μιας λειτουργίας ανίχνευσης μοτοσυκλετών και την περαιτέρω βελτίωση λειτουργιών του ADAS (προηγμένο σύστημα υποστήριξης οδηγού).

Η Honda θα συνεχίσει επίσης την επέκταση εφαρμογής των τεχνολογιών ασφάλειας μοτοσυκλετών και την παροχή τεχνολογιών εκπαίδευσης ασφάλειας (Honda Safety EdTech).

Μέσω αυτών των πρωτοβουλιών, η εταιρεία θα προσπαθήσει να μειώσει τους θανάτους από τροχαία ατυχήματα όπου εμπλέκονται μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα Honda κατά 50% σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2030.

Πέραν αυτού, η Honda θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου των «μηδενικών θανάτων από τροχαία ατυχήματα μέχρι το 2050» με την καθιέρωση μελλοντικών τεχνολογιών ασφάλειας το ταχύτερο δυνατόν.

 

Με την επόμενη γενιά λειτουργιών υποστήριξης οδηγού που είναι σε στάδιο έρευνας & εξέλιξης, η Honda θα προσπαθήσει να προσφέρει μία νέα αξία που συνίσταται στην ασφάλεια μηδενικού σφάλματος και την ξεγνοιασιά σε συνάρτηση με τη συμπεριφορά και κατάσταση κάθε οδηγού, προστατεύοντάς τον από ενδεχόμενους κινδύνους.

 1. Μηδενικά σφάλματα οδηγικών λειτουργιών (Operational assist):

Το όχημα παρέχει υποστήριξη βάσει τεχνητής νοημοσύνης (AI) ώστε να μην παρεκκλίνει από την πορεία και να αποτρέψει καθυστέρηση στις λειτουργίες.

 1. Μηδενικά σφάλματα αβλεψίας / πρόβλεψης (Cognitive assist):

Το όχημα επικοινωνεί κινδύνους μέσω οπτικών, απτικών και ακουστικών αισθήσεων

 • Τεχνολογίες σε φάση R&D: Ένδειξη κινδύνου, έλεγχος ζώνης ασφαλείας και 3D audio
 1. Μηδενικά σφάλματα εξ αιτίας υπνηλίας και απρόσεκτης οδήγησης (Attentiveness assist): Το όχημα βοηθά στη μείωση της κόπωσης/υπνηλίας του οδηγού
 • Τεχνολογίες σε φάση R&D: Βιολογική ανατροφοδότηση (Bio feedback)/διέγερση δόνησης μέσω της πλάτης του καθίσματος

Η Honda θα εξελίξει περαιτέρω την τεχνολογία «Intelligent Driver-Assistive Technology» και θα συνεχίσει την έρευνα με στόχο την καθιέρωση θεμελιωδών τεχνολογιών κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού της δεκαετίας του 2020, ενώ κατά τη διάρκεια του άλλου μισού θα προχωρήσει στις πρακτικές εφαρμογές.

Με αυτή την τεχνολογία, η Honda θα εξελίξει τη συμβατική υποστήριξη οδηγού που τον βοηθά να αποφεύγει τον κίνδυνο ενώ συμβαίνει, στο επόμενο στάδιο με χρήση τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ).

 • 2) Ασφαλής συνύπαρξη όλων των χρηστών των δρόμων:

Καθιέρωση της τεχνολογίας “Safe and Sound Network Technology” που συνδέει όλους τους χρήστες των δρόμων μέσω τηλεπικοινωνίας

 • Το σύστημα κατανοεί/αναγνωρίζει την κατάσταση και το περιβάλλον όπου βρίσκεται κάθε οδηγός και χρήστης του δρόμου
 • Μέσω του δικτύου τηλεπικοινωνίας, πληροφορίες για πιθανούς κινδύνους στην κυκλοφορία θα συγκεντρώνονται στον διακομιστή (server), και θα προβλέπονται με προσομοίωση του περιβάλλοντος της κυκλοφορίας στον εικονικό χώρο.
 • Το σύστημα αντλεί τις πιο κατάλληλες πληροφορίες υποστήριξης, τις επικοινωνεί σε κάθε χρήστη του δρόμου και τον ενθαρρύνει να δράσει για να αποφύγει ενδεχόμενο κίνδυνο πριν συμβεί στην πραγματικότητα.
 • Η Honda θα επιταχύνει τη συνεργασία βιομηχανίας και δημόσιου-ιδιωτικού τομέα με στόχο την τυποποίηση της τεχνολογίας το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 2020.

Για την υλοποίηση μιας κοινωνίας κινητικότητας με μηδενικά ατυχήματα για όλους, η Honda προσπαθεί να δημιουργήσει μία “κοινωνία συνεργατικής ασφάλειας” στα πλαίσια της οποίας η χρήση τεχνολογιών τηλεπικοινωνίας θα επιτρέπει σε όλους όσοι μοιράζονται το δρόμο να συνδεθούν μεταξύ τους και να συνυπάρχουν.

Με την τεχνολογία ‘Safe and Sound Technology,” πληροφορίες για ενδ0εχόμενους κινδύνους στο περιβάλλον της κυκλοφορίας, που ανιχνεύονται βάσει πληροφοριών οι οποίες συλλέγονται από κάμερες του δρόμου, ενσωματωμένες κάμερες και smartphones, θα συγκεντρώνονται στον server για προσομοίωση του περιβάλλοντος κυκλοφορίας σε εικονικό χώρο.

Σε αυτό τον ψηφιακό χώρο, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες και τα χαρακτηριστικά κάθε χρήστη του δρόμου ξεχωριστά, το σύστημα προβλέπει/προσομοιώνει τις συμπεριφορές εκείνων που κινδυνεύουν να συγκρουστούν. Στη συνέχεια, το σύστημα αντλεί τις πιο κατάλληλες πληροφορίες υποστήριξης και βοηθά τους χρήστες των δρόμων να αποφύγουν τους κινδύνους.

Τέτοιες πληροφορίες υποστήριξης θα κοινοποιούνται διαισθητικά σε οδηγούς αυτοκινήτων, αναβάτες μοτοσυκλετών και πεζούς  μέσω «συνεργατικής διεπαφής ανάμεσα σε άνθρωπο και μηχανή (cooperative risk HMI) που θα παρέχει τη δυνατότητα στο σύστημα να ενθαρρύνει τους χρήστες των δρόμων να δράσουν ώστε για να αποτρέψουν μία σύγκρουση.

Στοχεύοντας στην υλοποίηση αυτής της τεχνολογίας σε πραγματικές συνθήκες μετά το 2030, η Honda θα κατασκευάσει το σύστημα και θα ολοκληρώσει την επαλήθευση της αποτελεσματικότητάς του το πρώτο μισό της δεκαετίας του 2020, και στη συνέχεια θα επιταχύνει τη συνεργασία μεταξύ βιομηχανίας και δημόσιου-ιδιωτικού τομέα με σκοπό την τυποποίηση της τεχνολογίας το δεύτερο μισό του 2020.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto