Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda: Οριστικό τέλος για το diesel το 2021

Ελλάδα 1:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda: Οριστικό τέλος για το diesel το 2021

ΝΕΑ

Honda: Οριστικό τέλος για το diesel το 2021

ΝΕΑ

Η Honda δεν θα προσφέρει ξανά diesel μοντέλο της στην Ευρώπη από τις αρχές του 2021 και ύστερα, δίνοντας αντίθετα έμφαση στα υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα της γκάμας της.

Advertisement
Advertisement

Ήδη η ιαπωνική φίρμα σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης μεταξύ των οποίων και η χώρα μας, έχει σταματήσει τη διάθεση της diesel έκδοσης του Civic (1.6 i-DTEC), έχοντας μείνει με μοναδική πετρελαιοκίνητη επιλογή αυτή του Honda HR-V.

Ωστόσο, όπως ακριβώς συνέβη με τη νέα γενιά του CR-V η οποία λανσαρίστηκε με υβριδική έκδοση αντί για diesel, η Honda θα σταματήσει και στα δύο αυτά της μοντέλα τις diesel εκδόσεις τους από τις αρχές του 2021, βάζοντας οριστικό τέλος στη διάθεση πετρελαιοκίνητων μοντέλων στη γκάμα της.

Advertisement
Advertisement

Πλέον, η εταιρεία στρέφει το βλέμμα προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, εξ ου και αναμένουμε το λανσάρισμα του πολύ όμορφου μικρού ηλεκτρικού Honda E μέχρι τα τέλη του έτους, ενώ από την επόμενη χρονιά θα έρθει το νέο Jazz αποκλειστικά και μόνο ως υβριδικό.

Ο λόγος για αυτή την απόφαση της Honda είναι φυσικά τα νέα όρια ρύπων και οι αυστηρότερες νόρμες που έρχονται, οι οποίες καθιστούν ασύμφορη την ύπαρξη των diesel μοντέλων στη γκάμα της.

Εκτός τώρα από αυτές τις αλλαγές, η Honda στοχεύει στο να μειώσει τις εκδόσεις των μοντέλων της κατά ένα τρίτο μέχρι το 2025, μειώνοντας παράλληλα το κόστος παραγωγής παγκοσμίως κατά 10%. Θυμίζουμε ότι ήδη η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι το 2021 θα σταματήσει τη λειτουργία του εργοστασίου της στο Σουίντον της Μεγάλης Βρετανίας.

Advertisement