Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda Jazz Type R: Πώς σας φαίνεται;

Ελλάδα 3:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda Jazz Type R: Πώς σας φαίνεται;

ΝΕΑ

Honda Jazz Type R: Πώς σας φαίνεται;

ΝΕΑ

Σύμφωνα με στέλεχος της εταιρείας, η περίπτωση κατασκευής του ισχυρού Honda Jazz δεν απορρίπτεται.

Advertisement
Advertisement

Η Honda διαθέτει στο στρατόπεδό της μόνο το Civic Type R προς το παρόν, αφήνοντας ερωτηματικό ακόμα αν θα υπάρχει “πολεμική” έκδοση και για το NSX. Στα ερωτηματικά όμως θα πρέπει να προσθέσουμε και το Jazz, το οποίο δεν απέρριψε σαν πρόταση ο project manager του ιαπωνικού supermini, Takeki Tanaka.

Μιλώντας στο βρετανικό Autocar, ο Tanaka παραδέχτηκε ότι υπάρχει πιθανότητα να δούμε το μικρό μοντέλο σε hot hatch έκδοση. Να σημειωθεί ότι η ασιατική αγορά ενδιαφέρεται για σπορ μοντέλα και μάλιστα υπάρχουν αυτοκίνητα, τα οποία δεν διατίθενται στον υπόλοιπο κόσμο.

Ακούγοντας τα παραπάνω, ο γνωστός ανεξάρτητος σχεδιαστής X-Tomi Design παρουσίασε τη δική του εκδοχή για το πώς θα μπορούσε να είναι το Honda Jazz Type R. O X-Tomi απεικονίζει ένα δραστικά πιο επιθετικό όχημα από το αθώο μικρό του 2020, με έναν τροποποιημένο εμπρόσθιο προφυλακτήρα που ενσωματώνει μαζικές εισόδους αέρα όπως επίσης και μια πρόσθετη αεροτομή. Το ίδιο θέμα συνεχίζεται στο πλάι, όπου βρίσκουμε αθλητικές ποδιές από ανθρακονήματα, μεγάλους τροχούς πολλαπλών ακτίνων και καπάκια καθρεφτών σε διαφορετικό χρώμα από το υπόλοιπο αμάξωμα. Το μόνο ορατό “τσίμπημα” στο πίσω μέρος είναι η προσθήκη μίας σταθερής αεροτομής στην πέμπτη πόρτα.

Advertisement
Advertisement

Η σημερινή γενιά του Jazz απόδίδει 109 ίππους και 253 Nm ροπής από το υβριδικό σύνολο, ενώ η διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 9.4 sec. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι 175 χλμ./ώρα. Οι τιμές εκπομπών ρύπων, βάση μετρήσεων WLTP, φτάνουν τα 102 γρ./χλμ., ενώ η μέση κατανάλωση είναι 4,5 λίτρα/100 χλμ. (4,8 λίτρα/100 χλμ για την έκδοση Crosstar). Γρήγορο σίγουρα δεν το λες, αλλά οικονομικό και πρακτικό μπορείς να το πεις.