Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda HR-V sport με κινητήρα 1,5 VTEC Turbo και 182 ίππους

Ελλάδα 18:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda HR-V sport με κινητήρα 1,5 VTEC Turbo και 182 ίππους

ΝΕΑ

Honda HR-V sport με κινητήρα 1,5 VTEC Turbo και 182 ίππους

ΝΕΑ

Νέα έκδοση για σειρά HR-V εξοπλισμένη με βενζινοκινητήρα 182 ίππων sport εμφάνιση, τεχνολογία “Performance Damper” στις αναρτήσεις και δυναμικό στύλ σε μαύρο χρώμα και ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών.

Advertisement
Advertisement

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ (gs@newsauto.gr)

Η Honda αποκάλυψε λεπτομέρειες για το νέο HR-V Sport, μία νέα προσθήκη στην γκάμα του Facelift μοντέλου του 2019, που είναι εφοδιασμένο με βενζινοκινητήρα VTEC Turbo 1.500 κ.εκ., με δυναμικές αναβαθμίσεις στο πλαίσιο και την ανάρτηση. Το HR-V Sport έχει το ανανεωμένο εξωτερικό στυλ και τις εσωτερικές αναβαθμίσεις του HR-V για το 2019, με πρόσθετα ειδικά σχεδιασμένα χαρακτηριστικά.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας VTEC Turbo των 1,5 λίτρων, πρωτοεμφανίστηκε στην τελευταία γενιά Honda Civic. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας προσφέρει βελτιωμένη απόδοση 182 ίππων στις 5500 σ.α.λ. (για το εξάρι μηχανικό κβώτιο) και στις 6.000 σ.α.λ. για το CVT. Αντίστοιχα οι τιμές της ροπής είναι στα 240 Nm μεταξύ 1.900 και 5.000 σ.α.λ. (6MT) και στα 220 Nm στις 1700 και 5.500 σ.α.λ. για το CVT.

Η Honda δημιούργησε το HR-V Sport για να καλύψει τους αγοραστές που επιθυμούν μια πιο δυναμική εμπειρία οδήγησης στην κατηγορία των SUV και αυτό το πετυχαίνει με παρεμβάσεις, στο πλαίσιο, την ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης.

Το HR-V Sport είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία «Performance Damper». Το σύστημα αναρτήσεων παίρνει δεδομένα από αισθητήρες στο πλαίσιο, οι οποίοι μετρούν τις δυνάμεις και τις πιθανές στρεβλώσεις και αντισταθμίζουν την κίνηση των αμορτισέρ εμπρός και πίσω. Σκοπός του είναι να μειώνει τις κλήσεις του αμαξώματος στις στροφές αλλά και να φιλτράρει τις ανωμαλίες του οδοστρώματος.

Advertisement

Η ρύθμιση του συστήματος διεύθυνσης είναι μοναδική για το μοντέλο, με ηλεκτρική υποβοήθηση μεταβλητές ρυθμίσεις, η οποία συμπληρώνεται από την τεχνολογία Agile Handling Assist της Honda. Παρέχει σταθερή απόκριση στις στροφές αλλά και την ευθεία.

Διαφοροποιήσεις υπάρχουν και στην εξωτερική εμφάνιση και περιλαμβάνουν μια νέα ερμηνεία της γραφικής παράστασης «Solid Wing Face» της Honda, με ένα πάνελ μαύρου χρωμίου υψηλής στιλπνότητας που αντικαθιστά το σκούρο χρώμιο του στάνταρ μοντέλου 2019 HR-V. Η “μάσκα” είναι μαύρη και αυτή ενώ στην ίδια απόχρωση (σε στυλ honeycomb), με τα φώτα ομίχλης.

Advertisement

Honda announces new HR-V Sport with 1.5 VTEC TURBO engine

Το HR-V Sport περιλαμβάνει δυναμικά στοιχεία styling, όπως ένα λεπτό μπροστινό splitter, πλαϊνές ποδιές, καθώς έναν πιο επιθετικό πίσω προφυλακτήρα – όλα έτοιμα σε μαύρο χρώμα. Η sport εμφάνιση περιλαμβάνει διπλές απολήξεις εξάτμισης και ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών σε μοναδικό σχεδιασμό. Τα φωτιστικά σώματα διαθέτουν λάμπες LED στην μεσαία και μεγάλη “σκάλα”, αλλά και στα φώτα θέσης και τα φλας.

Honda announces new HR-V Sport with 1.5 VTEC TURBO engine

Advertisement

Στο εσωτερικό, νέα καθίσματα για τον οδηγό και τον συνοδηγό – που μεταφέρονται από το standard 2019 HR-V – παρέχουν ενισχυμένη στήριξη στην μέση και στην πλάτη. Το δυναμικό στυλ συνεχίζεται στο εσωτερικό σε μαύρο και σκούρο κόκκινο σε συνδυασμό με μαύρη επένδυση οροφής.

Η παραγωγή του μοντέλου 2019 Honda HR-V Sport θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2018, με τις πρώτες παραδόσεις στους πελάτες την άνοιξη του 2019.

Honda announces new HR-V Sport with 1.5 VTEC TURBO engine