Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda HR-V e:HEV: Με καινοτόμο Air Diffusion System

Ελλάδα 16:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda HR-V e:HEV: Με καινοτόμο Air Diffusion System

ΝΕΑ

Honda HR-V e:HEV: Με καινοτόμο Air Diffusion System

ΝΕΑ

Η Honda παρουσίασε πρώτη φορά στο νέο HR-V το καινοτόμο σύστημα κλιματισμού Air Diffusion System.

Advertisement
Advertisement

H Honda επένδυσε πολλά στο νέο της HR-V τόσο σε νέες τεχνολογίες όσο και στον σχεδιασμό. Ιδιαίτερα στο εσωτερικό της καμπίνας η ιαπωνική εταιρεία θέλησε να ανεβάσει κατακόρυφα το επίπεδο άνεσης και πολυτέλειας προσφέροντας στους επιβάτες μια μοναδική εμπειρία ευεξίας.

Το χαρακτηριστικό που μπορεί να έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στο περιβάλλον της καμπίνας ονομάζεται Air Diffusion System. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα διάχυσης του αέρα το οποίο εισάγει μια νέα φιλοσοφία στον κλιματισμό. Το μυστικό του συστήματος κρύβεται στον σχηματισμό L των αεραγωγών που είναι τοποθετημένοι στις επάνω γωνίες του ταμπλό.

Αυτή η διάταξη κάνει την κυκλοφορία του αέρα μοναδική δίνοντας την αίσθηση κίνησης φυσικού αέρα στον εσωτερικό του αυτοκινήτου. Ο σχεδιαστής του συστήματος Γιοσιμότο Ιχάσι, τονίζει ότι με αυτόν τον σχηματισμό ελαττώθηκαν στο ελάχιστο οι περιοχές δυσφορίας στην καμπίνα, ενώ παράλληλα κανένας δεν αισθάνεται πλέον τον αέρα να τον χτυπάει άμεσα.

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός έχει τη δυνατότητας μέσω ενός επιλογέα αφής να εναλλάξει το σύστημα σε κανονική έξοδο αέρα και στο σύστημα διάχυσης αέρα (Air Diffuser System). Όταν επιλέγεται το Σύστημα Διάχυσης Αέρα, κατευθύνει διακριτικά μια ροή αέρα κατά μήκος των πλαϊνών παραθύρων. Ο αέρας ταξιδεύει επίσης στην οροφή, δημιουργώντας μια απαλή δίνη που μόλις και μετά βίας γίνεται αντιληπτή από τους επιβάτες.

Οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων θα επωφεληθούν επίσης από τον αέρα μέσω της εξόδου της πίσω κονσόλας. Ο συνδυασμός αυτών των χαρακτηριστικών διασφαλίζει τη διατήρηση μιας σταθερής εσωτερικής θερμοκρασίας σε όλες τις καιρικές συνθήκες.