Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda & GM επενδύουν στο υδρογόνο

Ελλάδα 13:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda & GM επενδύουν στο υδρογόνο

ΝΕΑ

Honda & GM επενδύουν στο υδρογόνο

ΝΕΑ

Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν συμφωνία η οποία αφορά μια τεράστια επένδυση στον τομέα παραγωγής συστημάτων κυψελών υδρογόνου. Eπιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Η Ηonda είναι γνωστή για την πρωτοπορία της στις κυψέλες καυσίμου, με το FCX να κατέχει τα σκήπτρα του πρώτου οχήματος παραγωγής που κινούταν με υδρογόνο. Προκειμένου να αναπτυχθεί περαιτέρω η συγκεκριμένη τεχνολογία, αλλά και ταυτόχρονα να γίνει πιο προσιτή στο ευρύ κοινό, oι Honda & GM ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους πάνω στον τομέα του υδρογόνου. Η εν λόγω συμφωνία περιλαμβάνει την επένδυση 85 εκατομμυρίων δολαρίων στο Michigan, από την οποία θα προκύψει ένα εργοστάσιο παραγωγής οχημάτων που θα χρησιμοποιούν υδρογόνο .

Η νέα μονάδα παραγωγής θα κατασκευάζει μπαταρίες και από το 2020 όλα τα συστήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου που θα εξοπλίζουν τα μοντέλα των δύο εταιρειών. Τέλος, εκτός του Honda FCX Clarity που διατίθεται ήδη στην αγορά της Αμερικής, η GM αυτή τη στιγμή ασχολείται μόνο με την παραγωγή οχημάτων υδρογόνου που προορίζονται αποκλειστικά για στρατιωτική χρήση.

 

Advertisement
Advertisement