Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda Everus VE-1: Βασισμένο στο ηλεκτρικό Honda HR-V

Ελλάδα 7:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda Everus VE-1: Βασισμένο στο ηλεκτρικό Honda HR-V

ΝΕΑ

Honda Everus VE-1: Βασισμένο στο ηλεκτρικό Honda HR-V

ΝΕΑ

Τον Απρίλιο, η Honda αποκάλυψε ένα αμιγώς ηλεκτρικό concept crossover με βάση το HR-V. Τώρα, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει συνεργαστεί με την Κινέζικη GAC προκειμένου να προσφέρει την έκδοση παραγωγής στην αγορά της Κίνας. Το VE-1 SUV παρουσιάζεται επί του παρόντος στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Guangzhou.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Το VE-1 θα χρησιμοποιήσει μια μπαταρία 53,6 kWh με μια διαθέσιμη αυτονομία 340 χιλιομέτρων σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών NEDC. Ο ηλεκτροκινητήρας έχει ονομαστική ισχύ 120 kW (163 PS) και παράγει 280 Nm ροπής. Όπως εικάζεται θα είναι παρόμοιο με το Honda HR-V, όμως οι νέες προσαρμογές σε επίπεδο στυλ είναι προφανείς. Θα προσφέρει στους οδηγούς τρεις διαφορετικούς τρόπους οδήγησης: Normal, Battery Saver και Sport. Το CUV θα έχει μήκος 4.308 mm, πλάτος 1.824 mm και ύψος 1,625 mm. Το μεταξόνιο ανέρχεται στα 2.610 mm ενώ οι τροχοί είναι 17 ιντσών.

Οι Honda και GAC επενδύουν 3,27 δις γιουάν για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου αυτοκινήτων στην Κίνα. Θα είναι σε θέση να παράγει 170.000 plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα ετησίως. Το ηλεκτρικό compact SUV της Trumpchi GS4 της GAC θα κατασκευαστεί από τη Honda παράλληλα με το ηλεκτρικό HR-V. Τα αυτοκίνητα θα πωλούνται σε αντιπροσώπους της Honda στην Κίνα. Η εταιρία προσφέρει το VE-1 τόσο για ιδιωτική όσο και για κοινή χρήση μέσω ειδικών προγραμμάτων. Το ηλεκτρικό HR-V αναμένεται να είναι αρκετά ακριβότερο συγκριτικά με το κανονικό HR-V ή Vezel όπως θα ονομάζεται σε ορισμένες αγορές.

Advertisement
Advertisement

Honda-everus-concept-VE-1-tsiro-640