Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda Everus EV Concept: Το πρώτο EV μαζικής παραγωγής

Ελλάδα 13:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Honda Everus EV Concept: Το πρώτο EV μαζικής παραγωγής

ΝΕΑ

Honda Everus EV Concept: Το πρώτο EV μαζικής παραγωγής

ΝΕΑ

Tο Everus EV Concept γεννήθηκε από την κοινοπραξία μεταξύ Honda και Guangzhou Automobile Group (GAC). Παρουσιάστηκε στο τρέχον Auto Show του Πεκίνου και πρόκειται για το πρώτο EV μαζικής παραγωγής που η Honda θα εξελίξει αποκλειστικά για την κινεζική αγορά.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η Honda και η GAC αποκάλυψαν μια ενιαία εικόνα του πρωτότυπου και δεν προχώρησαν σε λεπτομερείς τεχνικές προδιαγραφές. Από σχεδιαστική πλευρά, το Everus EV Concept είναι παρόμοιο σε μέγεθος με το Honda HR-V ενώ υιοθετεί επίσης αρκετά γνωστά σχεδιαστικά στοιχεία από αυτό συμπεριλαμβανομένων της επιθετικής πτυχής που τρέχει κατά μήκος των θυρών, μιας παρόμοιας οροφής, των κολόνων B και C αλλά και των φώτων οροφής που επίσης εκτείνονται από τα πίσω φτερά.

Honda-everus-concept-tsiro-530

Advertisement
Advertisement

Η Honda δεν έχει πει πόσο παρόμοιο θα είναι το μοντέλο παραγωγής με το πρωτότυπο, αλλά ισχυρίζεται ότι οι πωλήσεις του μοντέλου στην Κίνα θα ξεκινήσουν πριν από το τέλος του έτους. Αυτοί οι καταναλωτές που δεν επιθυμούν να αγοράσουν το Everus EV θα έχουν την ευκαιρία να το οδηγήσουν μέσω μιας υπηρεσίας κοινής χρήσης αυτοκινήτων που προσφέρει η Reachstar, μια κινεζική εταιρεία με εξειδίκευση στις υπηρεσίες κοινής χρήσης αυτοκινήτων. Το Everus EV Concept αποτελεί μέρος του σχεδίου της Honda να παρουσιάσει περισσότερα από 20 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα πριν από το τέλος του 2025.