Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda e:NY1: Κινητήρας «3 σε 1» υψηλής απόδοσης

Ελλάδα 1:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda e:NY1: Κινητήρας «3 σε 1» υψηλής απόδοσης

ΝΕΑ

Honda e:NY1: Κινητήρας «3 σε 1» υψηλής απόδοσης

ΝΕΑ

Η Honda σχεδίασε ένα πρωτοποριακό σύστημα ηλεκτροκίνησης για το e:NY1 συνδυάζοντας τις επιδόσεις με την αποτελεσματικότητα.

Advertisement
Advertisement

Η Honda όταν αποφάσισε να σχεδιάσει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό SUV, παράλληλα ξεκίνησε να εξελίσσει ένα νέο σύστημα μετάδοσης της κίνησης το οποίο ονόμασε e:N Architecture F. Το συγκεκριμένο σύστημα σχεδιάστηκε για να τοποθετηθεί στο νέο e:NY1 έχοντας μικρές διαστάσεις, χαμηλό βάρος και φυσικά υψηλή απόδοση.

Η βασική αρχή στον σχεδιασμό ήταν το σύστημα να ενσωματώνει σε ένα τμήμα τον ηλεκτροκινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων και το σύστημα μετάδοσης της ισχύος. Με τη σειρά του, το compact σύνολο τοποθετήθηκε στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου, όπως παραδοσιακά συναντάμε σχεδόν σε όλα τα σύγχρονα μοντέλα.

Ο ηλεκτροκινητήρας του Honda e:NY1 έχει απόδοση 150 kW (201 ίππους) και 310 Nm ροπής, ωθώντας το αυτοκίνητο από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 7,6 δευτερόλεπτα και με μέγιστη ταχύτητα 160 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Τρία προγράμματα οδήγησης, Sport, Normal και Econ Drive, επιτρέπουν στον οδηγό να προσαρμόζουν χειροκίνητα τις ρυθμίσεις απόδοσης του αυτοκινήτου για να εξισορροπήσουν τα χαρακτηριστικά οδήγησης και την απόδοση.

Η λειτουργία Econ Drive μειώνει την απόκριση του γκαζιού, δίνοντας προτεραιότητα στην εξοικονόμηση ενέργειας προσαρμόζοντας τον κλιματισμό, τα θερμαινόμενα καθίσματα και το θερμαινόμενο τιμόνι για να διατηρείται η θερμοκρασία που αντιλαμβάνεται ο οδηγός για μια πιο οικονομική οδήγηση.

Αντίθετα, η λειτουργία Sport προσφέρει πιο άμεση απόκριση στο γκάζι με δυνατές επιταχύνσεις, ενώ η κανονική λειτουργία (Normal) παρέχει βέλτιστη ισορροπία απόδοσης και πλήρη άνεση στην καμπίνα.