Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Honda: Δεν αποκλείεται plug-in υβριδικό Civic Type R

Ελλάδα 11:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda: Δεν αποκλείεται plug-in υβριδικό Civic Type R

Mobility

Honda: Δεν αποκλείεται plug-in υβριδικό Civic Type R

Mobility

Αν και δεν υπάρχει κάτι σχετικό στον ορίζοντα, από την ίδια τη Honda προκύπτει πως η πλατφόρμα του νέου Civic μπορεί να υποστηρίξει μια εξηλεκτρισμένη έκδοση του Type R.

Advertisement
Advertisement

«Όλα είναι πιθανά» όταν πρόκειται για το τι θα κάνει η Honda στην πορεία με το Civic Type R, σύμφωνα με τον κ. Κο Yamamoto, τεχνικό σύμβουλο της Honda Motor Europe.

Η Honda λίγες μέρες πριν αποκάλυψε με κάθε επισημότητα το νέο Civic Type R, το οποίο βασίζεται σε μια εκτενώς τροποποιημένη έκδοση της πλατφόρμας του προηγούμενου (FK8) Type R και στο turbo τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα με τη χωρητικότητα των 2,0 λίτρων. Πάνω σε αυτή την πλατφόρμα, η δημιουργία μιας έκδοσης αμιγώς ηλεκτρικής για το Type R είναι μάλλον απίθανη αλλά αντίθετα, πολύ πιθανή είναι η ύπαρξη μιας plug-in υβριδικής έκδοσης.

Advertisement
Advertisement

«Δεν θα απέκλεια τον εξηλεκτρισμό του μοντέλου», είπε ο Ko Yamamoto σε μια πρόσφατη συνέντευξή του και συνέχισε λέγοντας πως «δεν μπορούμε να κάνουμε ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης σε αυτήν την πλατφόρμα αλλά μπορούμε να εξελίξουμε ένα plug-in υβριδικό». Δεν επιβεβαιώνεται η πρόθεση της Honda να παρουσιάσει κάτι τέτοιο στο άμεσο μέλλον αλλά στο πλαίσιο της παρουσίασης μιας σειράς μοντέλων με εξηλεκτρισμένα χαρακτηριστικά, θα μπορούσε να «χωρέσει» και μια τέτοια εκδοχή του Civic Type R.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσους ίππους αποδίδει τελικά το νέο Honda Civic Type R;
Ακόμα πιο εξελιγμένο το νέο Honda CR-V (+video)
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Honda ZR-V