Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda CyberRace Concept: Το μέλλον των αγωνιστικών μοντέλων

Ελλάδα 13:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda CyberRace Concept: Το μέλλον των αγωνιστικών μοντέλων

ΝΕΑ

Honda CyberRace Concept: Το μέλλον των αγωνιστικών μοντέλων

ΝΕΑ

H Honda, με τη βοήθεια του σχεδιαστή Frederic Le Schiellour, μας παρουσιάζει το όραμά της για τους αγώνες αυτοκινήτων, μετά από αρκετές δεκαετίες. Με κωδικό όνομα CyberRace, το αγωνιστικό πρωτότυπο μας βάζει μέσα στην ψηφιακή εποχή που έρχεται σύντομα κοντά μας.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Η βασική αρχή της δημιουργίας του CyberRace, σύμφωνα με τον πνευματικό του πατέρα, είναι η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, όπως αυτή της εικονικής πραγματικότητας, που ήδη γνωρίζουν οι νεαρής ηλικίας λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών. To Honda CyberRace είναι ένα τηλεκατευθυνόμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο, το οποίο λειτουργεί όπως και το drone.  Σύμφωνα με τα πλάνα, η πίστα αγώνων θα βρίσκεται στην περιοχή της Shibuya, στο Τόκιο, και θα βρίσκεται σε ύψος 10 μέτρων από το έδαφος, με τη χάραξή της να περνά ανάμεσα από τους δεκάδες ουρανοξύστες. Επίσης, θα μπορούσε η διαδρομή να έχει διάφανη επίστρωση, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να δει τον αγώνα από το έδαφος.

honda-cyberrace-concept-by-frederic-le-sciellour1-chariatis-530

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο οδηγός-χειριστής θα έχει τη δυνατότητα να βρει διάφορα αντικείμενα, κατακτώντας ένα είδος μπόνους, αναβαθμίζοντας τις δυνατότητες του οχήματος. Όλα αυτά τα στοιχεία θα εμφανίζονται γύρω από το αυτοκίνητο χάρη στις ολογραφικές τεχνολογίες. Το κοινό θα μπορεί επίσης να αλληλεπιδράσει στον αγώνα (όπως αυτό που παρακολουθούμε στο πρωτάθλημα της Formula E). Το Honda Cyberrace θα μπορούσε να ακολουθεί την ιδέα του Roborace, με τις ομάδες να έχουν τα ίδια αυτοκίνητα, ωστόσο, θα ανταγωνίζονται χρησιμοποιώντας αλγορίθμους πραγματικού χρόνου και τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης.

Advertisement

20163fe4db981c8ac56592eebf1e8671-chariatis-640