Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda Civic Type R: Βασιλιάς (και) στο Ουγγαρόρινγκ

Ελλάδα 4:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda Civic Type R: Βασιλιάς (και) στο Ουγγαρόρινγκ

ΝΕΑ

Honda Civic Type R: Βασιλιάς (και) στο Ουγγαρόρινγκ

ΝΕΑ

Η Honda συμπλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την επίσκεψή της σε διάφορες γνωστές ευρωπαϊκές πίστες, με το νέο Civic Type R, σημειώνοντας σε κάθε μία από αυτές ρεκόρ γύρου. Τελευταίο επίτευγμα είναι αυτό στην πίστα του Ουγγαρόρινγκ, με οδηγό τον πρώην Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Φόρμουλα 1 και φετινό πρωταγωνιστή στo θεσμό Super GT, Jenson Button.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Ο Βρετανός οδηγός κατόρθωσε να «σπάσει» το ρεκόρ στην συνολικού μήκους 4,38 km απαιτητική πίστα, σημειώνοντας χρόνο 2:10.19. Να σημειώσουμε ότι για τον Button η πίστα του Ουγγαρόρινγκ έχει συμβολικό χαρακτήρα, καθώς το 2006 σημείωσε την πρώτη του νίκη σε αγώνα Φόρμουλα 1, με την ομάδα της Honda. Μετά την επίτευξη του ρεκόρ ο πρώην πρωταθλητής ήταν εμφανώς ενθουσιασμένος από την αίσθηση που του άφησε το Civic Type R, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό που με εξέπληξε ήταν η εξαιρετική ισορροπία του πλαισίου, ακόμα και όταν φρέναρα πολύ αργά μέσα στην στροφή. Εξαιρετική ήταν και η λειτουργία του κιβωτίου, που παρά την σκληρή χρήση δεν έδειξε σημάδια κόπωσης».

135892_Mission_accomplished_Jenson_Button_secures_Hondas_fifth_and_final_planned (1)-chariatis-530

Ο χρόνος του Μπάτον ήταν το πέμπτο ρεκόρ που σημειώθηκε κατά την διάρκεια του φετινού «The Type R Challenge 2018», επιτυγχάνοντας τον στόχο που έχει τεθεί από την αρχή για το ιαπωνικό «καυτό» χάτσμπακ. Τα ρεκόρ ξεκίνησαν στην πίστα του Εστορίλ (2:01.84) με οδηγό τον Thiago Monteiro, του Σίλβερστον (2:31.32) με τον πρωταθλητή του BTCC, Mat Neal, του Σπα (2:53.72) με τον Bertrand Baguette και Magny-Cours (2:01.51) με τον Esteban Guerrieri. Τέλος, ας μην ξεχάσουμε ότι το νέο Honda Civic Type R είναι το ταχύτερο προσθιοκίνητο στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, με τον εντυπωσιακό χρόνο 7:43.8.

Advertisement

135891_Mission_accomplished_Jenson_Button_secures_Hondas_fifth_and_final_planned (1)-chariatis-640