Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda: Αλλαγή… πλεύσεως για τις οθόνες αφής

Ελλάδα 12:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Honda: Αλλαγή… πλεύσεως για τις οθόνες αφής

ΝΕΑ

Honda: Αλλαγή… πλεύσεως για τις οθόνες αφής

ΝΕΑ

Η Honda δεν ακολουθεί την καθολική χρήση στις οθόνες αφής για τα μοντέλα της αλλά κρατά κάποια χειριστήρια ή διακόπτες για κάποιες λειτουργείες των μοντέλων της.

Advertisement
Advertisement

 

Η Ιαπωνική εταιρεία από το Χαμαμάτσου, πάει κόντρα στον αυξανόμενο βιομηχανικό κανόνα και θεωρεί ότι η νέα τεχνολογία των οθονών αφής είναι «δύσκολο να λειτουργήσει διαισθητικά» για ρυθμίσεις σε κάποιες λειτουργίες όπως για παράδειγμα ο κλιματισμός.

Advertisement
Advertisement

Η Honda έκανε ό, τι δεν κάνει κανένας άλλος κατασκευαστής αυτοκινήτων. Επέστρεψε σε αναλογικά χειριστήρια για ορισμένες λειτουργίες του νέου Honda Jazz. Όταν οι περισσότεροι κατασκευαστές χρησιμοποιούν τις οθόνες αφής (με φιλοσοφία χρήσης όπως αυτής των smartphone) για να ελέγχουν οδηγός και επιβάτες λειτουργείες του οχήματος η Honda λέει όχι. Μάλιστα η Ιαπωνική εταιρία αποφάσισε να επαναφέρει τα περιστροφικά χειριστήρια ελέγχου θέρμανσης και κλιματισμού αντί της οθόνης αφής, όπως στην προηγούμενη γενιά Jazz.

O Takeki Tanaka, project leader του Jazz, εξηγεί: «Ο λόγος είναι πολύ απλός, θέλαμε να ελαχιστοποιήσουμε τη διακοπή της προσοχής του οδηγού για κάποιους χειρισμούς, ιδιαίτερα για τον σύστημα κλιματισμού και προσθέτει: «Αλλάξαμε τον χειρισμό από την οθόνη αφής στα περιστροφικά χειριστήρια, καθώς λάβαμε πολλά σχόλια πελατών ότι ήταν δύσκολο στον χειρισμό. Θα έπρεπε να κοιτάξουν την οθόνη για να αλλάξουν την ροή της θέρμανσης ή να περάσουν από τον χειρισμό του ηχοσυστήματος στον κλιματισμό. Επομένως, το άλλαξαμε έτσι ώστε να μπορεί να το χειριστεί κάποιος χωρίς να κοιτάζει, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην οδήγηση».

Advertisement

Όλο και περισσότεροι κατασκευαστές καταργούν τα χειριστήρια για χάρη της οθόνης αφής. Η υπεύθυνη για τα ηλεκτρονικά του Audi A3, Melanie Limmer, δήλωσε πρόσφατα ότι αποφάσισε να αφαιρέσει ορισμένα από τα κλασσικά χειριστήρια ελέγχου λειτουργειών, καθώς: «όλο και περισσότεροι άνθρωποι έρχονται σε επαφή με smartphones» και πρόσθεσε ότι το νέο σύστημα είναι φιλικό προς το χρήστη όσο το προηγούμενο.

Η απόφαση της Honda να επιστρέψει στους κλασικούς διακόπτες και χειριστήρια θα ευχαριστήσει κάποιους αγοραστές (ιδιαίτερα μεγαλύτερης ηλικίας), όμως νομίζουμε πως οι φωνητικές εντολές είναι μάλλον μία καλύτερη λύση.

Advertisement