Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hennessey VelociRaptor 6×6

Ελλάδα 2:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hennessey VelociRaptor 6×6

ΝΕΑ

Hennessey VelociRaptor 6×6

ΝΕΑ

H εταιρεία βελτιώσεων Hennessey με έδρα το Τέξας, γνωστή μας από το μοντέλο Venom, παρουσιάζει στην έκθεση SEMA την 6τροχη εκδοχή του αγροτικού της Ford F-150 Raptor.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

To Hennessey VelociRaptor 6×6, όπως το ονομάζει, δεν έχει μόνο έναν επιπλέον άξονα αλλά και θωράκιση για το αμάξωμα, ένα θηριωδών διαστάσεων bull bar, μια μεγάλη πίσω ποδιά, ανάρτηση της Fox, ελαστικά με αραιά τακούνια σε συνδυασμό με ατσάλινες ζάντες 20 ιντσών, καθώς και φρένα υψηλής απόδοσης της Brembo, προβολείς και ρολ μπαρ.

Hennessey-chariatis-530

Όσο για τον κινητήρα, κάτω από το καπό υπάρχει ο V6 EcoBoost των 3,5 λίτρων των 450 ίππων και 70,3 kgm ροπής. Προαιρετικά, υπάρχει και μία πιο ισχυρή έκδοση, με τον ίδιο κινητήρα που όμως έχει δεχθεί τις απαραίτητες περιποιήσεις των μηχανικών της Hennessey. Πιο αναλυτικά, με τη βοήθεια ενός κιτ με 2 υπερσυμπιεστές, μεγαλύτερου ιντερκούλερ, επαναπρογραμματισμό της μονάδας ECU και μιας ανοξείδωτης εξάτμισης, η ισχύς φτάνει τους 600 ίππους, που καταλήγουν με τη βοήθεια ενός αυτόματου κιβωτίου 10 σχέσεων και στους 3 άξονες.

Advertisement

Hennessey-chariatis-640

Τέλος και σε ότι αφορά τις τιμές, το «βασικό» VelociRaptor 6×6 ξεκινά από τις 290.000 ευρώ, ενώ για την έκδοση με τον ισχυρότερο κινητήρα υπολογίστε επιπλέον 20.000 ευρώ.

Advertisement