Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hennessey: Δεν υπάρχει χώρος για έναν V8 στο Ford GT

Ελλάδα 0:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hennessey: Δεν υπάρχει χώρος για έναν V8 στο Ford GT

ΝΕΑ

Hennessey: Δεν υπάρχει χώρος για έναν V8 στο Ford GT

ΝΕΑ

Εάν υπάρχει κάποιος αξιόπιστος βελτιωτικός οίκος στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος θα αλλάξει ευχάριστα ένα supercar αξίας 500.000 δολαρίων προς το καλύτερο, πιθανότατα αυτός θα ήταν η Hennessey. Έχουμε δει τους γκουρού του aftermarket με έδρα το Τέξας να κάνουν κάποια τρελά πράγματα με πολλά αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης ενός V8 σε ένα Raptor (VelociRaptor) ή ακόμη προσθέτοντας έναν άξονα επιπλέον για να το κάνει 6×6. Το Ford GT ακούει;

Advertisement
Advertisement

Με τις εξωφρενικές της δημιουργίες, η Hennessey έχει προσελκύσει την προσοχή πολλών, συμπεριλαμβανομένου του καλλιτέχνη hip-hop Post Malone, ο οποίος αγόρασε το δικό του VelociRaptor 6×6. Ωστόσο, φαίνεται ότι τώρα ήρθε η ώρα να αγγίξει το Ford GT – όχι όμως στο χώρο του κινητήρα του supercar. Σύμφωνα με την Motor Authority, ο John Hennessey είπε ότι ένας κινητήρας V8 δεν θα χωρέσει στο εσωτερικό του Ford GT. Ο Hennessey είναι ιδιοκτήτης ενός GT, οπότε η γνώμη του για το θέμα αυτό είναι πολύ πιθανό να έχει σημασία, ειδικά εάν ένα δείγμα βρίσκεται ήδη στο γκαράζ του. Προσέθεσε επίσης ότι ο V6 των 3,5-λίτρων του Ford GT, αποτελεί την κατάλληλη συνταγή για τη συναρπαστική οδηγική εμπειρία. Ένας V8 θα το μεγιστοποιούσε περαιτέρω, αλλά δεν θα το κάνει, απλώς και μόνο επειδή δεν είναι εφικτό.

Επισημαίνει επίσης ότι τα σχεδιαστικά στοιχεία του GT, τα οποία προσθέτουν πόντους στην αεροδυναμική του supercar, καθιστούν δύσκολο να χωρέσει ένας τεράστιος V8. Θα μπορούσε, αλλά θα έπρεπε να αλλάξει εκτενώς το αμάξωμα του GT, προκειμένου να προωθήσει το φιλόδοξο αυτό έργο, το οποίο θα ήταν επί της ουσίας αποτυχημένο. Με 647 ίππους και μπόλικη ροπή από τον V6, το Ford GT αποτελεί ένα ικανό supercar. Τόσο οι σχεδιαστές όσο και οι μηχανικοί θα μπορούσαν να εξελίξουν ωστόσο έναν V8, αλλά ορθά αποφάσισαν να πιστέψουν στη δύναμη του V6. Αυτός είναι ένας καλός λόγος να κερδίσει η Ford εκ νέου το Le Mans.

Advertisement
Advertisement