Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H θρυλική ανάβαση του Goodwood με αυτόνομο όχημα

Ελλάδα 9:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H θρυλική ανάβαση του Goodwood με αυτόνομο όχημα

ΝΕΑ

H θρυλική ανάβαση του Goodwood με αυτόνομο όχημα

ΝΕΑ

Ενόψει του φημισμένου Φεστιβάλ Ταχύτητας στο Goodwood, η εταιρεία Siemens ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της εκδήλωσης, ένα αυτόνομης τεχνολογίας αυτοκίνητο, που μάλιστα θα συμμετέχει και στην διάσημη ομώνυμη ανάβαση.

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Πρόκειται για μία Ford Mustang του 1965, ένα μοντέλο γνωστό στο ευρύ κοινό ως το “muscle car του λαού”, το οποίο έχει δεχθεί τις απαραίτητες μετατροπές τόσο από την Siemens, όσο και από το τμήμα μηχανολόγων του Πανεπιστημίου Cranfield. Η βαμμένη σε ασημί χρώμα Mustang έθεσε αρκετές προκλήσεις για την ομάδα των εμπλεκομένων μηχανικών. Η προσαρμογή του συμβατικού συστήματος διεύθυνσης και των αναρτήσεων στα επίπεδα που χρειάζονται τα μοντέλα με αυτόνομη οδήγηση ήταν ιδιαίτερα επίπονη. Η ομάδα των μηχανικών έπρεπε επίσης να αναπτύξει μια ακριβή τρισδιάστατη σάρωση της συγκεκριμένης διαδρομής, ώστε το όχημα να αναγνωρίζει κάθε μέτρο. Για να επιτευχθεί αυτό, χρησιμοποιήθηκε η  προηγμένη τεχνολογία scanning από την Bentley Systems.

Matt Woods Professional Automotive Photography

Advertisement
Advertisement

O Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Μ. Βρετανίας, Juergen Maier δήλωσε: «Για να γιορτάσουμε την 25η επέτειο του Goodwood, έχουμε συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο Cranfield, επισημαίνοντας το μέλλον της αυτονομίας όσον αφορά τόσο την αυτοκίνηση όσο και τις ευρύτερες βιομηχανικές εφαρμογές». Ο Δρ Τζέιμς Μπράιτον, ανώτερος λέκτορας στο Πανεπιστημίο Cranfield, πρόσθεσε: «Το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood μας προσφέρει την ευκαιρία να συνεργαστούμε με έναν παγκόσμιο κολοσσό, όπως είναι η Siemens, της οποίας το πρότζεκτ συνδέει το πνεύμα της αυτοκίνησης με την προηγμένη τεχνολογία».

Matt Woods Professional Automotive Photography