Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Spanos Luxury Cars στηρίζει την Centaurus Racing Team

Ελλάδα 12:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Spanos Luxury Cars στηρίζει την Centaurus Racing Team

ΝΕΑ

H Spanos Luxury Cars στηρίζει την Centaurus Racing Team

ΝΕΑ

Η Spanos Luxury Cars με χαρά υποστηρίζει τους φοιτητές του πανεπιστημίου Θεσσαλίας που με το ταλέντο, τις γνώσεις και το όραμά τους θα αποτελέσουν την επόμενη γενιά των στελεχών της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement
Advertisement

Η Spanos Luxury Cars από το 2021 έως σήμερα με μεγάλη χαρά υποστηρίζει ενεργά το καινοτόμο εγχείρημα μιας ομάδας φοιτητών γεμάτη ταλέντο και όραμα για το μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό μέλη της ομάδας επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της Spanos Luxury Cars με το μονοθέσιο που φέρει το όνομα «Pyrius».

Πρόκειται για ένα καινοτόμο μονοθέσιο τόσο στην χρήση των υλικών, που του επιτρέπουν να πετυχαίνει το εξαιρετικά χαμηλό βάρος των 230 kg, όσο και στην μηχανολογική του σχεδίαση, χάρη στην οποία επιτυγχάνει εξαιρετικές επιδόσεις (0-100 km/h σε μόλις 3,8”) σε συνδυασμό με χαμηλή κατανάλωση.Η ομάδα μέχρι σήμερα έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει επτά μονοθέσια και έχει συμμετάσχει σε 14 διαγωνισμούς, με πιο πρόσφατους αυτούς της Αυστρίας, Ουγγαρίας και Τσεχίας με τον πρώτο να είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς διαγωνισμούς στην Ευρώπη, επιτυγχάνοντας σημαντικές διακρίσεις. Κάθε χρόνο στόχος των φοιτητών που συμμετέχουν είναι η βελτίωση του αυτοκινήτου μέσα από τη μελέτη νέων υλικών και τεχνολογιών.

Η Centaurus Racing Team του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με αφετηρία την Αυστρία, στο Red Bull Ring, κατέκτησε την 3η θέση στο στατικό αγώνισμα του μηχανολογικού σχεδιασμού, τη 2η θέση στην κοστολόγηση του αυτοκινήτου και επίσης την 3η θέση στο δυναμικό αγώνισμα του Endurance, όπου σημείωσε τον τρίτο καλύτερο χρόνο σε μία πίστα 22 χιλιομέτρων. Οι παραπάνω διακρίσεις ήταν αυτές που συντέλεσαν στην κατάκτηση της 3ης θέσης στη γενική κατάταξη του διαγωνισμού!

Advertisement
Advertisement

Στην Ουγγαρία, στην διάσημη πίστα της F1, Hungaroring, έλαβε την 3η θέση στο στατικό αγώνισμα του μηχανολογικού σχεδιασμού και τη 2η θέση στην κοστολόγηση του αυτοκινήτου. Έλαβε επίσης μέρος στο Autodrom Most, στην Τσεχία. Εκεί, παρά τις απαιτήσεις του διαγωνισμού, η Centaurus Racing Team κατάφερε να συναγωνιστεί τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο και να κατακτήσει τέσσερις διακρίσεις. Η ομάδα έλαβε την 3η θέση στο αγώνισμα του επιχειρηματικού πλάνου, την 3η θέση στο δυναμικό αγώνισμα Autocross, τη 2η θέση στο στατικό αγώνισμα του μηχανολογικού σχεδιασμού, ενώ αναδείχθηκε πρώτη στην κοστολόγηση του αυτοκινήτου.

Aξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός Formula Student ξεκίνησε το 1981 στο Τέξας και το 1982 έλαβε μεγαλύτερη έκταση με τη συμμετοχή ενός πανεπιστημίου του Μεξικού. Σήμερα ο διαγωνισμός διεξάγεται σε πολλές χώρες του κόσμου και η κάθε διάκριση γίνεται πλέον σε διεθνές επίπεδο.

Η προετοιμασία όμως δεν σταματά με την ολοκλήρωση του μονοθέσιου. Η ομάδα πρέπει να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή επίδοση στα δυναμικά αγωνίσματα, ενώ ταυτόχρονα τα μέλη της πρέπει να είναι επαρκώς προετοιμασμένα για τα στατικά αγωνίσματα του διαγωνισμού.

Advertisement

Όλες οι ομάδες βαθμολογούνται με τη συμμετοχή τους στα στατικά και τα δυναμικά αγωνίσματα του διαγωνισμού και η μέγιστη δυνατή βαθμολογία για κάθε ομάδα είναι 1.000 πόντοι.

Τα στατικά αγωνίσματα περιλαμβάνουν την παρουσίαση του επιχειρηματικού πλάνου (75 πόντοι), την παρουσίαση σχεδίου (150 πόντοι) και την κοστολόγηση του μονοθέσιου (100 πόντοι).

Advertisement

Τα δυναμικά αγωνίσματα είναι τα skid pad (75 πόντοι), acceleration (75 πόντοι), autocross (100 πόντοι), endurance (325 πόντοι) και Efficiency (100 πόντοι).