Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H συλλεκτική Shelby Signature Series Mustang

Ελλάδα 3:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H συλλεκτική Shelby Signature Series Mustang

ΝΕΑ

H συλλεκτική Shelby Signature Series Mustang

ΝΕΑ

Για εσάς που θέλετε να οδηγείτε κάτι μοναδικό, ιδού μία ειδική έκδοση της Ford Mustang, που εξελίχθηκε από τη Shelby American.

Advertisement
Advertisement

 

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η πιο ισχυρή έκδοση του αμερικάνικου pony-car ήταν η Mustang Shelby GT500, με τον supercharged V8 κινητήρα των 5,2 λίτρων να αποδίδει 770 ίππους και 850 Nm ροπής. Όμως για αυτούς που δεν αρκούνται στην παραπάνω ισχύ, η Shelby American μόλις παρουσίασε στο Λας Βέγκας την Shelby Signature Series Mustang, ένα μοντέλο, που αναμένεται να κατασκευαστεί σε μόλις 50 κομμάτια, τα οποία θα διατεθούν αποκλειστικά στην αγορά των ΗΠΑ. Παράλληλα, αποτίνει φόρο τιμής στον ιδρυτή της εταιρείας, τον αείμνηστο Carroll Shelby.

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η Shelby Signature Series Mustang είναι πλέον η πιο δυνατή έκδοση της γκάμας, με το πεντάλιτρο μοτέρ να αποδίδει 836 ίππους, χάρη στην τοποθέτηση ενός υπερσυμπιεστή της Whipple με μεγαλύτερο intercooler. Εκτός αυτού, οι μηχανικοί του βελτιωτή έχουν τοποθετήσει νέα ημιαξόνια, ξεχωριστό σύστημα ψύξης για το χειροκίνητο 6άρι ή 10άρι αυτόματο κιβώτιο, που διαθέτει τώρα κοντύτερη κλιμάκωση, καθώς και νέα εξάτμιση της Borla.

Advertisement

Αναβαθμισμένα είναι και τα φρένα, που περιλαμβάνουν εξαπίστονες εμπρός δαγκάνες και τετραπίστονες πίσω, αμφότερες της Brembo. Η Shelby τοποθέτησε επίσης στο συγκεκριμένο μοντέλο ενεργητική ανάρτηση MagneRide, καθώς και νέες, μεγαλύτερες σφυρήλατες ζάντες 20” που «φιλοξενούνται» σε ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2. Ανάλογο της κατασκευής είναι και το εσωτερικό, όπου κυριαρχούν οι δερμάτινες και suede επενδύσεις με ειδικό μοτίβο «Snake Skin» και φυσικά η υπογραφή του Shelby. Τέλος, η τιμή της Shelby Signature Series Mustang θα ξεκινά από τα 127.795 δολάρια.

Advertisement