Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Qoros αποσύρεται από την ευρωπαϊκή αγορά

Ελλάδα 10:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Qoros αποσύρεται από την ευρωπαϊκή αγορά

ΝΕΑ

H Qoros αποσύρεται από την ευρωπαϊκή αγορά

ΝΕΑ

Ίσως η πιο αξιόλογη εταιρία με κινεζικό διαβατήριο, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την Ευρώπη μετά την εξαιρετικά μικρή απήχηση των μοντέλων της.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Λέμε “η πιο αξιόλογη” καθώς η Qoros έχει κατασκευάσει πραγματικά ποιοτικά αυτοκίνητα (όπως έχουμε δει από κοντά σε διάφορες εκθέσεις) και τα μοντέλα της είναι τα μόνο κινέζικα που έχουν περάσει με επιτυχία από τα crash-test του Euro NCAP. Μάλιστα, η εταιρία που αποτελεί μία συμπραξία της κινέζικης Chery και του ισραηλινού fund Israel Corporation, έχει σχεδιαστικό κέντρο στην Ευρώπη και μία υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής με δυναμικότητα έως 160.000 μονάδες. Παρά ταύτα, οι πωλήσεις της Qoros για το 2014 δεν ξεπέρασαν τις 7.000 μονάδες σε όλο τον κόσμο.

Εκ των οποίων, μόλις οι 51 αφορούν πελάτες στην Ευρώπη, οπότε λογικό είναι οι ιθύνοντες της εταιρίας να προχωρούν στην απόσυρση της μάρκας εστιάζοντας πλέον στην Ασία και κυρίως στην Κίνα. Όμως, ακόμη και έτσι, τα νούμερα είναι απίστευτα χαμηλά και μόλις στον πρώτο χρόνο πλήρους λειτουργίας της η Qoros δηλώνει χασούρα περίπου 305 εκατομμύρια ευρώ. Κρίμα, καθώς πρόκειται για μία πραγματικά αξιόλογη εταιρία, αλλά αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά πόσο δύσκολη και ανταγωνιστική είναι η Ευρώπη για τους λοιπούς κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement