Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Porsche 911 Turbo S απέναντι στο Audi R8 V10 (+video)

Ελλάδα 0:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Porsche 911 Turbo S απέναντι στο Audi R8 V10 (+video)

ΝΕΑ

H Porsche 911 Turbo S απέναντι στο Audi R8 V10 (+video)

ΝΕΑ

Η κορυφαία μέχρι στιγμής εκδοχή του Audi R8 με τον V10, βρίσκεται αντιμέτωπη με την πιο γρήγορη Porsche 911, την Turbo S. Δύο από τα πιο φιλικά στη χρήση supercars, δείχνουν τι αξίζουν σε ένα πολύ ευχάριστο video.

Advertisement
Advertisement

Είναι μια μάχη «διακριτικότητας» θα μπορούσε να πει κανείς, μια και κανένα από τα δύο αυτά υπεραυτοκίνητα δεν δείχνει με την πρώτη ματιά το πόσο γρήγορο είναι.

Πριν από δύο χρόνια, η Audi αποφάσισε να σηματοδοτήσει τα 10 χρόνια από τότε που ο κινητήρας V10 5,2 λίτρων κυκλοφόρησε σε αυτοκίνητο παραγωγής, με την ειδική έκδοση του R8 V10 που ονομάζεται “Decennium“. Η έκδοση αυτή ήταν περιορισμένης παραγωγής, μόλις στις 222 μονάδες και ξεχωρίζει από το χρώμα του αμαξώματος (ήταν διαθέσιμη μόνο σε αυτό που βλέπουμε στις εικόνες) αλλά και το «ταίριασμα» την αισθητικής των τροχών με το καπάκι του κινητήρα.

Το R8 V10 Decennium βασίστηκε στην έκδοση Performance του super coupe της Audi, με το ατμοσφαιρικό V10 σύνολο θα αποδίδει 620 ίππους, τους οποίους εκμεταλλεύεται ένα κιβώτιο 7 σχέσεων και η quattro τετρακίνηση. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 3,1 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα είναι 332 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

«Απέναντι», είναι η Porsche 992 Turbo S– η τελευταία Turbo εκδοχή της 911, που όσοι το έχουν οδηγήσει, έχουν να λένε για τις εξωπραγματικές του επιδόσεις και την αίσθηση της επιτάχυνσης που πετυχαίνει με την άριστη απόδοση του turbo 6κύλινδρου Boxer κινητήρα.

Η απόδοσή του φτάνει τους 650 ίππους και τα 100 χλμ./ώρα από στάση, είναι υπόθεση 2,9 δευτερολέπτων σύμφωνα με όσα ανακοινώνει η Porsche. Αυτό στην πράξη όπως φαίνεται και στο video που ακολουθεί, είναι πολύ μεγαλύτερο ως διαφορά από τα 3,1 δευτερόλεπτα του R8.

Advertisement

Η Turbo S έχει τελική ταχύτητα 330 χλμ./ώρα, οπότε μένει να δούμε στο video τις εντυπώσεις από τους δύο δοκιμαστές του καναλιού Throttle House, οι οποίοι εξ αρχής αναγνωρίζουν και στα δύο αυτοκίνητα το κοινό χαρακτηριστικό, πως είναι τα πλέον εύχρηστα για καθημερινή χρήση, supercars που μπορεί να αναζητήσει κανείς σε αυτή την ιδιαίτερη κατηγορία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Audi R8 της Hennessey έχει 900 ίππους (VIDEO)
Συγκριτικό: Ferrari F8 Tributo vs Lamborghini Huracan Evo RWD vs McLaren 765LT vs Porsche 911 Turbo S vs Porsche 718 Cayman GTS
Τα 10 πιο ακριβά αυτοκίνητα στην Ελλάδα