Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Pininfarina και ο Leonardo da Vinci (video)

Ελλάδα 0:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Pininfarina και ο Leonardo da Vinci (video)

ΝΕΑ

H Pininfarina και ο Leonardo da Vinci (video)

ΝΕΑ

Ένα «πάντρεμα» κόντρα στα συνηθισμένα λαμβάνει χώρα στη Βρετανική Βιβλιοθήκη.

Advertisement
Advertisement

Βλέπετε, δεν συνηθίζεται σε τέτοιους χώρους να βλέπουμε αυτοκίνητα – ακόμα κι αν έχουμε να κάνουμε με ένα εντυπωσιακό hypercar όπως η Pininfarina Battista. Όμως αυτό δεν συμβαίνει και κατά τη διάρκεια μίας συνηθισμένης έκθεσης.

Με αφορμή τη συμπλήρωση μισού αιώνα από το θάνατο του Leonardo da Vinci, η Βρετανική Βιβλιοθήκη που βρίσκεται στο Λονδίνο και θεωρείται η μεγαλύτερη παγκοσμίως σε ότι αφορά στα καταγεγραμμένα βιβλία (πάνω από 150 εκατομμύρια) φιλοξενεί μία ξεχωριστή έκθεση.

Αυτή έχει τον τίτλο «Leonardo da Vinci: Ένα μυαλό σε διαρκή κίνηση» και θα συνεχιστεί μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου. Θέλοντας να συνδέσουν την εκδήλωση με την σύγχρονη ιταλική εφευρετικότητα και το σύγχρονο καινοτόμο ιταλικό design, οι διοργανωτές της προχώρησαν σε συνεργασία με την Automobili Pininfarina.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα λοιπόν με τα highlights από τρία από τα περίφημα σημειωματάρια του Da Vinci, παρούσα για πρώτη φορά επί βρετανικού εδάφους ήταν και η συγκλονιστική Battista – το νέο hypercar του ιταλικού οίκου.

Το πιο ισχυρό αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε ποτέ στην Ιταλία, με επιτάχυνση καλύτερη εκείνης ενός μονοθεσίου της Formula 1 και αυτονομία 300 μιλίων!

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο επικεφαλής σχεδιαστής της Automobili Pininfarina, Luca Borgogno, που μιλάει τόσο για το δημιούργημά του όσο και για την έμπνευση από τον Da Vinci.

Advertisement

Περισσότερα στο video που ακολουθεί…

Advertisement