Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Novitec απογειώνει την Ferrari Portofino

Ελλάδα 13:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Novitec απογειώνει την Ferrari Portofino

ΝΕΑ

H Novitec απογειώνει την Ferrari Portofino

ΝΕΑ

Ο Γερμανός βελτιωτής Novitec παρουσιάζει το νέο του δημιούργημα, τη Ferrari Portofino με αναβαθμισμένο κινητήρα και ανάλογη εξωτερική εμφάνιση.

Advertisement
Advertisement

 

Ξεκινώντας από τα μηχανικά μέρη, το V8 twin-turbo σύνολο των 3,9 λίτρων αποδίδει πλέον 684 PS και 871 Nm ροπής, από τους 600 PS και τα 760 Nm της «βασικής» έκδοσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το 0-100 km/h να επιτυγχάνεται τώρα σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα, ενώ και η τελική ταχύτητα έχει αυξηθεί, φτάνοντας τα 325 km/h. Επίσης, η Novitec προσφέρει μία επιπλέον επιλογή, χάρη στο πρόγραμμα N-TRONIC, με 668 ίππους και 851 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Αλλά οι αναβαθμίσεις δεν σταματούν εδώ. Η συγκεκριμένη Ferrari Portofino φορά μία σπορ προδιαγραφών εξάτμιση, που εκτός ότι προσφέρει το ανάλογο soundtrack με ενεργά κλαπέτα, είναι και πιο ελαφριά σε βάρος κατά 11 kg. Επίσης, έχουν τοποθετηθεί νέα αεροδυναμικά βοηθήματα (εμπρός splitter, αεραγωγοί στο εμπρός καπό, μεγαλύτερος διαχύτης), όλα εξελιγμένα σε αεροδυναμική σήραγγα και κατασκευασμένα από carbon. Οι ζάντες που τοποθετούνται σε ειδικά ελαστικά της Pirelli προέρχονται από τον γνωστό κατασκευαστή Vossen και διατίθενται σε δύο σχέδια και διαστάσεις (21” και 22”)ενώ για την περαιτέρω βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς έχουν τοποθετηθεί σκληρότερα ελατήρια, με το συνολικό ύψος να έχει μειωθεί κατά 35 mm. Φυσικά δεν λείπει το υδραυλικό κιτ ανύψωσης του εμπρός μέρους κατά 40 mm που επανέρχεται στην φυσιολογική θέση μόλις η ταχύτητα υπερβεί τα 80 km/h.