Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Nορβηγία αρνείται τις «καθυστερήσεις» του Musk

Ελλάδα 8:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Nορβηγία αρνείται τις «καθυστερήσεις» του Musk

ΝΕΑ

H Nορβηγία αρνείται τις «καθυστερήσεις» του Musk

ΝΕΑ

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Elon Musk «κατηγόρησε» το Νορβηγικό κράτος για κωλυσιεργία στην ανάπτυξη του δικτύου των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που η Tesla επιδιώκει.

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Απαντώντας σε ερώτηση που δέχτηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Elon Musk την περασμένη εβδομάδα «έριξε τις ευθύνες» για την καθυστέρηση της ανάπτυξης του δικτύου ταχυφορτιστών που θα επιτρέψουν στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να καλύψουν και τις ανάγκες των μεταφορών στη Νορβηγική κυβέρνηση. Υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί να κινηθεί ταχύτερα ο κρατικός μηχανισμός για να γίνουν άμεσες οι εξελίξεις σχετικά με την ανάπτυξη της διάθεσης των ηλεκτρικών φορτηγών.

Advertisement
Advertisement

Tesla Norway boi-530

Δεν είναι τυχαίο πως ο Musk ασχολείται με την αγορά της Νορβηγίας, μια και είναι η τρίτη στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα στην απορρόφηση μοντέλων της Tesla. Και ενώ ο Musk επιμένει πως η κωλυσιεργία στην ανάπτυξη του δικτύου που θα επιτρέψει τη χρήση και ελαφρών ηλεκτρικών φορτηγών, το εκεί Υπουργείο Μεταφορών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως δεν έχει γίνει επίσημη αίτηση από την Tesla για την κρατική κινητοποίηση που χρειάζονται οι διαδικασίες.

Tesla Norway boi-640