Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Nissan ετοιμάζει νέας γενιάς ηλεκτροϋβριδικό

Ελλάδα 8:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Nissan ετοιμάζει νέας γενιάς ηλεκτροϋβριδικό

ΝΕΑ

H Nissan ετοιμάζει νέας γενιάς ηλεκτροϋβριδικό

ΝΕΑ

Η ιαπωνική εταιρία μπορεί να έγινε γνωστή από το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Leaf, αλλά δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο την θέλουν να προχωρά στην παραγωγή ενός range-extended υβριδικού.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Τα υβριδικά της εν λόγω τεχνολογίας χρησιμοποιούν έναν συμβατικό κινητήρα (συνήθως βενζίνης) που ουσιαστικά λειτουργεί σαν γεννήτρια για να φορτίζει τις μπαταρίες (όταν αυτές αδειάζουν) και δίχως να εμπλέκεται άμεσα στην κίνηση του αυτοκινήτου. Πρωτοστάτες των υβριδικών με range-extender (επαυξητικό κινητήρα) ήταν οι GM/Opel με τα Volt/Ampera, ενώ ένα από τα πιο πρόσφατα υβριδικά τέτοιου τύπου είναι το BMW i3 REX.

Πρόσφατα, ο υπεύθυνος στο τμήμα ηλεκτροϋβριδικών της Nissan, ο Yoshi Shimoida, ανέφερε στο motoring.com πως το Leaf θα παραμείνει αμιγώς ηλεκτροκίνητο, αλλά επιβεβαίωσε τα πλάνα για την παραγωγή ενός υβριδικού μοντέλου με διάταξη σε σειρά. Ένα τέτοιο μοντέλο δεν εξαρτάται και δεν κινδυνεύει να μείνει στον δρόμο ελέω της περιορισμένης αυτονομίας των μπαταριών, ενώ θα μπορούσε να ανταγωνιστεί π.χ. το Chevrolet Volt με που έχει μέγιστη αυτονομία 676 km (εκ των οποίων τα 80 km με ενέργεια από τις μπαταρίες).

Advertisement
Advertisement