Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Nissan επιστρέφει στα μικρομεσαία

Ελλάδα 13:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Nissan επιστρέφει στα μικρομεσαία

ΝΕΑ

H Nissan επιστρέφει στα μικρομεσαία

ΝΕΑ

Μπορεί το Qashqai να γνώρισε πρωτόγνωρη επιτυχία σε κάθε αγορά, μπορεί να δημιούργησε μία νέα υποκατηγορία μέσα στο c-segment, όμως η Nissan απουσιάζει αρκετά χρόνια από τον… αγωνιστικό στίβο των μικρομεσαίων οικογενειακών μοντέλων. Αυτό θα αλλάξει από το 2014, καθώς σήμερα έγινε γνωστό ότι σε δύο χρόνια θα αρχίσει η κατασκευή ενός μικρομεσαίου hatchback στο εργοστάσιο του Σάντερλαντ. Η ανακοίνωση έγινε μάλιστα από τον ίδιο το Βρετανό Πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, κατά την επίσκεψή του στην έδρα της Nissan, στην πόλη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας.

Advertisement
Advertisement

Η επένδυση του κατασκευαστή από τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου στη Μ. Βρετανία θα αγγίξει τα 104 εκατ. ευρώ, ενώ θα δημιουργηθούν επιπλέον 225 θέσεις εργασίας, για την ετήσια παραγωγή 80.000 μονάδων. Υπενθυμίζεται ότι στο εργοστάσιο του Σάντερλαντ θα στηθεί και η γραμμή παραγωγής ενός σουπερμίνι, το οποίο θα βασίζεται στο πρωτότυπο Invitation.

Το όνομα του νέου μικρομεσαίου μοντέλου της Nissan δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, όπως επίσης τόσο η γκάμα των κινητήρων που θα το εξοπλίζει όσο και η τιμή του.