Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H νέα Mercedes GLE αποκαλύπτεται…

Ελλάδα 9:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H νέα Mercedes GLE αποκαλύπτεται…

ΝΕΑ

H νέα Mercedes GLE αποκαλύπτεται…

ΝΕΑ

Η Mercedes παρουσίασε την ολοκαίνουρια EQC την προηγούμενη εβδομάδα και τώρα στρέφει την προσοχή της σε ένα πιο συμβατικό crossover: την GLE του 2019. Ας ρίξουμε μια ματιά τι μας περιμένει από το δημοφιλές όχημα ελεύθερου χρόνου της γερμανικής φίρμας.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Tο μπροστινό μέρος θα έχει μια ενιαία μάσκα με ένα μεγάλο έμβλημα της Mercedes στο κέντρο. Είναι πλαισιωμένο από νέους προβολείς που διαθέτουν ξεχωριστά φώτα ημέρας με LED, ενώ πιο κάτω βλέπουμε σπορ εισαγωγές αέρα και μέρος του μπροστινού προφυλακτήρα. Το teaser δεν συνοδεύτηκε από νέες πληροφορίες, αλλά οι προηγούμενες φωτογραφίες έδειξαν ότι το crossover θα έχει εξελικτικό σχεδιασμό με κομψότερο αμάξωμα που ανταποκρίνεται περισσότερο στα νεότερα μοντέλα της εταιρείας. Ο επανασχεδιασμός διαθέτει επίσης ένα νέο πίσω άκρο με μικρά πίσω φώτα και διπλή απόληξη εξάτμισης.

Ενώ οι αλλαγές στο εξωτερικό στυλ δεν θα είναι τόσο ριζοσπαστικές, η καμπίνα θα αναβαθμιστεί με υλικά υψηλότερης ποιότητας και πιο μοντέρνο σχεδιασμό. Όπως και οι άλλες νέες Merc, η GLE θα διαθέτει ένα ψηφιακό συγκρότημα οργάνων το οποίο βρίσκεται δίπλα στο σύστημα ψυχαγωγίας. Το crossover θα υιοθετεί επίσης ένα νέο τιμόνι τριών ακτίνων, χρωμιωμένους αεραγωγούς όπως και ξύλινες λεπτομέρειες. Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν νέους διακόπτες και ευρεία κεντρική κονσόλα με χειρολαβές.

Advertisement
Advertisement

Mercedes-gle-spy-2019-tsiro-530

Η Mercedes δεν αποκάλυψε τις επιλογές σε επίπεδο κινητήρων, αλλά λογικά θα υπάρχει μια ποικιλία γνωστών συνόλων, συμπεριλαμβανομένου ενός 3λιτρου straight six με τεχνολογία EQ Boost. Ο κινητήρας αποδίδει 367 PS και ροπή 500 Nm, ενώ το σύστημα EQ Boost μπορεί να παράγει επιπλέον 22 PS) και 250 Nm ροπής.

Οι Ευρωπαίοι πελάτες μπορούν επίσης να περιμένουν μια χούφτα πετρελαιοκινητήρων που περιλαμβάνουν έναν εξακύλινδρο 3,0 λίτρων με 286 PS και ροπή στρέψης 600 Nm. Θα μπορούσε να ενταχθεί επίσης ένας ισχυρότερος 3,0 λίτρων και έξι κυλίνδρων με ισχύ 340 PS και ροπή 700 Nm ροπής. Αργότερα, η Mercedes-AMG θα εισάγει τις παραλλαγές 53, 63 και 63 S. Η τελευταία αναμένεται να χρησιμοποιήσει ένα V8 twin-turbo 4,0 λίτρων που λογικά θα παράγει 612 PS και 850 Nm ροπής.