Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Mercedes-Benz προωθεί την παραγωγή μπαταριών στην Πολωνία

Ελλάδα 12:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Mercedes-Benz προωθεί την παραγωγή μπαταριών στην Πολωνία

ΝΕΑ

H Mercedes-Benz προωθεί την παραγωγή μπαταριών στην Πολωνία

ΝΕΑ

Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις, η Mercerdes-Benz θα εγκαινιάσει μία νέα μονάδα παραγωγής μπαταριών, αυτή τη φορά στην Πολωνία, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την μελλοντική της παρουσία στην ηλεκτρική μετακίνηση.

Advertisement
Advertisement

 

Πίσω από την ανάπτυξη του παγκόσμιου δικτύου κατασκευής μπαταριών για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Mercedes-Benz βρίσκεται η μητρική εταιρεία Daimler, η οποία θα επενδύσει ποσό άνω του 1 δις ευρώ, με σκοπό την δημιουργία μονάδων σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Κίνα και Ταϋλάνδη.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά το εργοστάσιο στην Πολωνία, αυτό θα βρίσκεται στην πόλη Jawor, περίπου 100 km κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία. Η παραγωγή θα ξεκινήσει μέσα στο 2019, αρχικά με τετρακύλινδρα μηχανικά σύνολα, τόσο για υβριδικά, όσο και συμβατικά μοντέλα. Μέχρι το 2030, ο γερμανικός όμιλος σκοπεύει να αγοράσει μπαταρίες αξίας άνω των 20 δις ευρώ, καθώς θα αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό η παραγωγή υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων.

Να αναφέρουμε ότι η Daimler σχεδιάζει να λανσάρει μέχρι το 2022 τουλάχιστον 10 αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα Mercedes και Smart, αρχής γενομένης από το SUV μοντέλο EQC, που θα κάνει πρεμιέρα μέσα στη χρονιά. Τέλος, να αναφέρουμε ότι με το νέο εργοστάσιο, ο Γερμανός κατασκευαστής θα διαθέτει συνολικά εννέα μονάδες σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων η πλειοψηφία τους θα βρίσκεται στη Γερμανία, όπως για παράδειγμα στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Sindelfingen, στο Kamenz και στο Untertuerkheim.