Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes A-Class

H Mercedes-Benz A-Class «διαβάζει» τα σήματα κυκλοφορίας

Ελλάδα 5:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Mercedes-Benz A-Class «διαβάζει» τα σήματα κυκλοφορίας

Mercedes A-Class

H Mercedes-Benz A-Class «διαβάζει» τα σήματα κυκλοφορίας

Mercedes A-Class

Είναι σύνηθες φαινόμενο, ειδικά όταν κινείται κάποιος σε εθνικό δίκτυο, να παρασύρετε και να ξεπερνάει –έστω κατά τι- τα όρια ταχύτητας ή να μην προλάβει να δει κάποιο σήμα κυκλοφορίας.

Advertisement
Advertisement

Αν έχετε A-Class, αυτό είναι ένα πρόβλημα που δεν σας αφορά μιας και η Mercedes-Benz εφοδιάζει το δημοφιλές μοντέλο της με σύστημα υποβοήθησης σημάτων κυκλοφορίας.

Η κάμερα και η λειτουργία πλοήγησης λαμβάνουν πάντα υπόψη την ταχύτητα – έτσι γνωρίζετε το όριο ταχύτητας ακόμα και όταν τα σήματα εναλλάσσονται συνεχώς. Καθώς το σύστημα σας ενημερώνει διαρκώς, μειώνεται ο κίνδυνος να υπερβείτε το όριο. Έτσι, απολαμβάνετε μεγαλύτερη άνεση και, συγχρόνως, αυξημένη ασφάλεια στις καθημερινές μετακινήσεις σας.

Εκτός αυτού, το σύστημα υποβοήθησης σημάτων κυκλοφορίας εμφανίζει στον οδηγό πρόσθετα σήματα, όπως όρια ταχύτητας για την οδήγηση σε βρεγμένο οδόστρωμα – τον προειδοποιεί ακόμη κι αν είναι ενεργοποιημένοι οι υαλοκαθαριστήρες. Εάν το σύστημα υποβοήθησης αναγνωρίσει κάποιο όριο ταχύτητας, μπορεί να ρυθμιστεί στο όχημα από ένα πλήκτρο στο τιμόνι.

Advertisement
Advertisement

2018-Mercedes-A-Class-cluster640

Σε συνδυασμό με το ενεργό σύστημα υποβοήθησης τήρησης ορίων ταχύτητας, η αναγνωρισμένη ταχύτητα μπορεί να ρυθμίζεται αυτόματα ως όριο. Οι απαγορεύσεις προσπέρασης και η λήξη των απαγορεύσεων στο εκάστοτε τμήμα της διαδρομής μπορούν επίσης να εμφανίζονται στο όργανο πολλαπλών ενδείξεων και στην οθόνη πολυμέσων. Το σύστημα υποβοήθησης σημάτων κυκλοφορίας μπορεί να αναγνωρίζει ακόμα και απαγορεύσεις εισόδου, π.χ. σε αυτοκινητόδρομους. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ζητά από τον οδηγό με οπτικά και ηχητικά σήματα να αλλάξει κατεύθυνση.

Το σύστημα προσφέρει ένα επιπλέον ασφάλεια σε συνδυασμό με τα συστήματα κάμερας και ραντάρ του πακέτου υποβοήθησης οδήγησης. Μπορεί να προειδοποιεί και για άτομα που διασχίζουν το δρόμο σε διαβάσεις πεζών.